dimarts, 12 d’abril del 2016

OPINIÓ. "Desencaix", per Joan Xuriach

Quan un peu és massa gran per a una sabata no hi ha manera d'encaixar-lo dins. Si el forces succeeixen dues coses: et fas una ferida i destrosses el calçat. 

Doncs bé, ara resulta que els senyors Iceta i Domènech han trobat la manera d’obrar el miracle, de solucionar l’encaix de Catalunya dins del Regne d’Espanya, la pedra filosofal. 

Milions de persones sortint al carrer durant més de quatre anys per demanar un referèndum vinculant; milers d’hores invertides en xerrades, actes, parades, reunions, assemblees, repartiment d’informació i organització d’esdeveniments multitudinaris; el 9 N, eleccions plebiscitàries... I ara resulta que tot plegat no calia. 

Aquest pròcer anomenat Pablo Iglesias (abans d’ell el desert), fent ús de la seva ment privilegiada, ha donat amb la clau, ha trobat el desllorigador: reunir les dues personalitats abans esmentades per que petin la xerrada sobre la colònia i avall que fa baixada. Només hi ha un 'però' en aquesta magna operació i és que els catalans ja hem repetit fins a la sacietat que el problema no es d’encaix, que gràcies però ja són masses ferides i sabates destrossades. 

Nosaltres anem passant.

Joan Xuriach
HGxi

1 comentari: