dimecres, 29 de març del 2017

OPINIÓ: "La Sra. Arrimadas contra la corrupció", per Alfons Carreras

La Sra. Arrimadas és una política jove, preparada i intel·ligent de la que se n’espera que aporti aire fresc, idees noves i creatives i arguments sòlids ben raonats per portar a terme el seu programa polític. Per això m’ha sorprès i molestat molt que faci esment de la frase atribuïda als independentistes “Espanya ens roba”, i la substitueixi per la frase “Catalunya ens roba”. 

Si es refereix als casos de corrupció acumulats a Catalunya que van des del cas Palau i Millet fins al cas Narcís Serra tot passant per la família Pujol, Bustos, Bartomeu, Prenafeta i Alavedra, vull aclarir-li que tots ells són casos de corrupció Espanyols, perquè Catalunya és Espanya, no? Sra. Arrimadas. Tots aquests casos tenen en comú que han succeït amb el beneplàcit d’un sistema polític plenament Espanyol, amb una llei de finançament de partits Espanyol, un sistema judicial extraordinàriament lent i mal finançat, uns mitjans de comunicació amb llibertat d’expressió limitada, recordem la llei del silenci sobre la monarquia, unes lleis del sol fetes a mida dels especuladors en el Congrés de Diputats, un sistema de règim local sense transparència, etc. En definitiva d’un cos de lleis creat pel règim del 78, hereu del règim del 36, doncs el cap d’estat fou elegit pel Dictador. 

Vostè el que hauria de fer és començar a buscar arguments sòlids i convincents per defensar el no en el referèndum d’autodeterminació que se celebrarà a Catalunya el mes de Setembre. 

Els independentistes defensem que només creant un nou Estat podrem aplicar mesures plenament eficaces per evitar la corrupció, com ja fan d’altres països europeus. 

I mentrestant, els defensors del No què ens oferiu? 

És evident que seguint amb el mateix sistema i només fent declaracions i contradeclaracions i utilitzant el ja tradicional «i tu més», d’aquí a deu anys s’hauran acumulat uns quants casos més de corrupció.
Alfons Carreras
HGxI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada