dijous, 9 de març del 2017

Presentació de la sectorial d'Educació a Horta Guinardó

A la darrera assemblea de la nostra territorial, el passat 22 de febrer de 2017, vam convidar la sectorial d'Educació de l'ANC per tal que vingués a fer una presentació al nostre districte, Horta-Guinardó.

Ho vam demanar perquè, per una banda l'educació forma part dels temes prioritaris del mes de febrer de la campanya Fem Futur i, per altra banda, perquè ha estat un tema molt manipulat per forces polítiques interessades a combatre l'independentisme i s'han dit moltes mitges veritats. A tots ens cal reflexionar sobre aquest tema perquè, tard o d'hora, s'haurà de portar a terme el Procés Constituent i haurem de triar el model educatiu de la República Catalana.


L'Àngels Folch, membre del secretariat de l'ANC i de la sectorial d'Educació va ser la persona que es va encarregar de fer la presentació de la sectorial d'Educació.

Va parlar primer de la política que segueix el govern de Madrid per tal de limitar el suport econòmic a la Generalitat. Tot seguit va introduir el tema de l'existència d'escoles privades i públiques al nostre país, va explicar que aquest fet és una clara herència del franquisme i que és un tema que s'haurà de tenir en compte i buscar les solucions més adients a la futura república catalana. I per acabar va parlar d'una altra herència franquista, del funcionariat, i de la necessitat de fer un planteig global del sector educatiu que inclogui aquest tema, tan important, tan poc discutit i que encara és un tabú per a alguns.

Els assistents es van mostrar molt interessats i van fer moltes intervencions durant i al final de l'explicació de l'Àngels.

L'Àngels es va explicar amb claredat i va saber sorprendre i plantejar dubtes a tots els assistents. Van interessar tant els temes plantejats que, tot i que teníem previst de parlar-ne durant mitja hora aproximadament, vam estar parlant-ne i debatent-ne més d'una hora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada