dijous, 2 d’abril del 2015

OPINIÓ. Albert Rivera (C's) i l'èxit de la immersió en català, per Rosa Bover (mestra)

La meva experiència docent em permet dir que, després de més de trenta anys d’immersió lingüística a l’escola,  la seva aplicació ha estat un èxit sense cap mena de dubte. Els meus gairebé 20 anys de treballar de mestre en un barri de Barcelona amb majoria de famílies immigrades de diferents llocs d’Espanya, em diuen que només per aquest camí es pot donar l’oportunitat  a les generacions futures de conèixer, parlar i estimar la llengua catalana.

Les recents declaracions del delegat del Govern Central a Andalusia contra el diputat Albert Rivera, pel sol fet de dir-se Albert,  espero que  facin reflexionar el  líder de C’s  sobre el discurs que fomenta el seu partit a Catalunya pel que fa a la llengua i l’ajudi a comprendre la “ tossuderia” dels catalans respecte d’aquest tema.

L’atac com el que ell (Albert Rivera) ha patit, ha estat el pa de cada dia durant molts i mots anys per a molts catalans.

En el nou Estat que volem han de poder conviure plàcidament les dues llengües i els Alberts i els Albertos, només faltaria. La nova Catalunya independent  no anirà contra ningú, parli la llengua que parli, però té la responsabilitat de protegir la llengua que més ho necessita perquè pugui recuperar la qualitat de vida que es mereix.

Rosa Bover
HGxI

Llegeix tots els nostres articles d'opinió


Progrés o retrocés. Tu decideixes.

1 comentari: