diumenge, 5 d’abril del 2015

OPINIÓ. Independència, l'oportunitat de canviar la societat, per Teresa Calveras

Darrerament es veu en els mitjans de comunicació que s'està parlant molt de les polítiques antagòniques de dretes i d'esquerres.

Aquest fet em representa un problema conceptual. A mi em sembla que aquesta separació és; en alguns casos, no en tots; un problema fictici i interessat que ha de servir per posar pals a les rodes al procés independentista.

Les persones que ens englobem dintre el moviment independentista som diverses. Hi ha persones que volen els mínims canvis socials i persones que volen construir una societat ben diferent de l'actual, més justa i equitativa, amb idees molt semblants a les que alguns partits d'aquests que s'autoanomenen d'esquerres defensen. Però tots els independentistes volem canvis i creiem que tenim una estratègia, que passa per la independència per aconseguir-los, i unes tàctiques que constitueixen el full de ruta que ens permetrà d'arribar-hi.

'Tots els independentistes 
volem canvis i 
creiem que tenim 
una estratègia'

En la construcció d'aquest full de ruta i en la construcció del nou país hi hauríem de participar el màxim de persones i grups possibles per tal d'assegurar la pluralitat i el consens.

'En la construcció del 
nou país hi hauríem 
de participar el màxim 
de persones'

No em sembla a mi que alguns dels partits que diuen que volen Canvis Socials, així en majúscula expliquin quin pla tenen per aconseguir-los o en tot cas els seus plans són molt incerts i allunyats en el temps, cosa que em fa pensar que potser no en són gaire partidaris i que el que fan és intentar enganyar amb paraules grandiloqüents i embolicar la troca.

Teresa Calveras i Barniol

Publicada a 'La Vanguardia' el 23 de gener amb el títol 'Estratègies'


Catalunya: nou estat. Comptem amb tu.

2 comentaris:

  1. Només amb un procés constituent com el que planteja l'independentisme es poden plantejar canvis estructurals de debò. Una nova constitució amb la participació de la ciutadania i una societat motivada i mobilitzada faran realitat les aspiracions de canvi social real. Farem una societat més lliure, més pròspera, més justa i més neta. Depèn de tots i cadascun de nosaltres; depèn també d'uns polítics que hauran d'estar a l'alçada del Poble.

    ResponElimina
  2. Tenint en compte, a més a més que al estar hom mobilitzat, al efectuar els canvis serà difícil fer passar bou per bèstia grossa.

    Lo Rafal de Costa

    ResponElimina