dilluns, 27 d’abril del 2015

OPINIÓ. 'Independència i benestar social', per Gemma Cerezo

Acusen els nostres polítics d’entretenir-se jugant amb el procés i no fer el que els toca: governar i preocupar-se dels problemes que realment importen a la gent; els acusen, també, de gastar els pocs diners que hi ha a la Generalitat en aquesta bestiesa de la independència; és a dir, els partits no sobiranistes contraposen la societat del benestar amb la sortida de l’Estat Espanyol. 

I si fos al revés? I si precisament bona part d’aquests problemes se solucionessin gestionant nosaltres mateixos els nostres recursos

I si aquests problemes 
se solucionessin 
gestionant els nostres recursos? 

Teníem una bona sanitat, fins i tot era model per a altres països, però mantenir aquesta qualitat costa diners i nosaltres no tenim la clau de la caixa i si Madrid tanca l’aixeta i no ens paga ni el deute que té reconegut, és impossible continuar donant un bon servei malgrat el bon ofici dels professionals; el mateix ens podem trobar si mirem el sistema educatiu o els mossos d’esquadra. On han anat a parar les ajudes per a la dependència? Aquí toca estrènyer-se  el cinturó i només se’ls acut retallar el pressupost de les autonomies que són qui carreguen amb tota la despesa social. Ah, i ara compte amb les pensions! Per quadrar els números no fan més que ficar la mà als Fons de Reserva i, si la cosa no millora, als jubilats ens queden pocs anys per poder cobrar cada mes. Ja se sap, qui té els diners té el poder.


Ja se sap, 
qui té els diners
té el poder

Deixant a banda la part econòmica, que ja veiem que és molt important, l’Estat també posa pals a les rodes quan es tracta de proposar mesures que podrien pal·liar els efectes de la crisi per als més desafavorits, per exemple quan va impedir que la Generalitat prohibís deixar sense llum ni gas les persones que no en poguessin pagar la factura. Per què? Sembla que amb l’única voluntat de portar la contrària.

Sembla que l'única 
voluntat de l'Estat sigui 
portar-nos la contrària. 
Per què?

I ara l’última: una de les preocupacions de la gent és la seguretat; les policies del món col·laboren entre elles i es passen informació i, com que de moment encara formem part de l’estat espanyol, qui rep aquestes informacions és la policia espanyola; el que passaria en qualsevol país normal és que la compartiria amb les policies autonòmiques per anar tots a la una. Sembla el més lògic, oi? Doncs no! Aquí els mossos han denunciat que se’ls amaga informació per part de la policia espanyola.


Els mossos han denunciat 
que se’ls amaga informació

En fi, penso que els conceptes “independència” i “benestar social” no són divergents sinó convergents.

Gemma Cerezo
ANC Horta-Guinardó

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada