diumenge, 1 de setembre del 2013

L'aspiració sobiranista catalana s'internacionalitza amb un centenar de rèpliques de la Via Catalana

Vegeu vídeo
La Via Catalana, la cadena humana per la independència que recorrerà Catalunya per la Diada, tindrà abans de l'Onze de Setembre un centenar de rèpliques simbòliques a diferents punts del planeta. Aquest cap de setmana es fan una quarantenad'accions en diferents ciutats com Londres, Nova York, Santiago de Xile, Johannesburg, Bangkok o Auckland.

La Gran Muralla xinesa també ha tingut regust català. Un centenar de persones s'han arribat fins a un dels trams amb menys turistes de la Gran Muralla xinesa. Al país, les manifestacions poden arribar a ser problemàtiques encara que siguin petites, i el Casal Català de Pequín va pensar que seria un bon lloc, simbòlic però també discret, per donar suport a la Via Catalana cap a la Independència. Catalans residents al país, famílies mixtes i turistes, han respost a la crida.

L'objectiu és internacionalitzar el procés i buscar suports a la resta de països. I entre aquests suports, el que ha tingut molt ressò, pel seu càrrec, és el d'Amadeu Altafaj, cap adjunt del gabinet del vicepresident econòmic de la Comissió Europea, Olli Rehn. Al seu Twitter ha anunciat que participaria a la Via Catalana de Zuric que s'ha fet aquest dissabte.

A Londres, quan el Big Ben marcava les 17.14, prop de 700 persones han envoltat la plaça i l'edifici del Parlament britànic, un parlament que ha autoritzat una consulta sobre la independència a Escòcia. Serà el 18 de setembre del 2014.

I crits d'"independència" en ple Times Square, al centre de Nova York. La concentració de la Via Catalana a Manhattan ha estat una de les més nombroses que s'han fet. Els participants, residents als Estats Units i també turistes, també han entonat "Els segadors".

També als EUA, però en aquest cas a l'estat de Florida, un centenar de persones s'han aplegat en la cadena humana que s'ha fet al passeig marítim de Miami. La trobada ha despertat l'interès de turistes i de veïns de la zona.
Font: 324.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada