diumenge, 8 de setembre del 2013

La Via prendrà definitivament el pols al país i nosaltres hi tenim un paper transcendental

Benvolguts companys i companyes,

Està essent un estiu mogut com pocs, que m’ha recordat en gran mesura la feinada i neguit que vam tenir setmanes abans de la jornada de la consulta de Barcelona Decideix. Aquell inoblidable 10 d’abril de 2011. I només fa una mica més de dos anys! En aquest temps, s’ha organitzat un terrabastall polític sense precedents, no es parla de res més, hem organitzat la manifestació més gran de la història de Catalunya i estem a punt d’unir els país de punta a punta donant-nos tots les mans. 


En aquesta cursa boja (ho dic per la velocitat) cap a la independència, el temps se’ns tira a sobre i no hem acabat de tenir la idea que ja l’hem d’estar preparant. Això mateix ens ha passat amb la Via Catalana cap a la Independència. La primera reunió dels coordinadors de Barcelona va ser la darrera setmana de juny. Quedaven poc més de dos mesos i amb les vacances pel mig.


23 d'agost de 1989. Via Bàltica

No obstant, en aquest breu espai de temps, des de la nostra territorial hem acabat gestionant 7 autobusos cap al sud i inscrit a nombrosos grups cap a diferents trams de la Via. Han passat per les nostres mans, llistes de participants que pel cap baix passen del miler i s’han atès centenars de correus electrònics. S’han muntat guinguetes pel nostre districte i s’han venut, d'una a una, moltíssimes samarretes de la Via. Al mateix temps ens van encomanar d’organitzar els trams 765, 766 i 767 de la Via a Barcelona, mobilitzant uns 60 companys de la nostra territorial en tasques de voluntariat. 

De les coses que més il·lusió m’han fet, ha estat atendre molts veïns dels nostres barris que no eren de l’ANC i han arribat a nosaltres gràcies a la web, blog, xarxes socials i a l’analògic boca-orella. A aquests també em dirigeixo avui des d’aquesta finestra.


I tot això perquè us ho explico? Entre d’altres, l’ANC té dues missions que us recordo. La primera, és empènyer a la classe dirigent del país perquè facin els passos necessaris per assolir la independència, i la segona aconseguir una àmplia majoria social favorable a l’Estat Propi.


Estic segur que el pròxim 11 serà un dia històric que recordarem per sempre més al nostre cor i a les nostres retines. Estic segur des del dia 12 encara correran més rius de tinta i passaran encara més coses. Però no ens hem de quedar amb les emocions d’aquest dia i les samarretes grogues com si fossin una peça de museu. Que també. Cal seguir estirant el país.


HGxI preparant la Via catalana a Barcelona

Des del Secretariat Territorial d’Horta-Guinardó, juntament amb els voluntaris que treballen assíduament, fem una crida a tots vosaltres, als que ja fa temps que esteu amb nosaltres, als que fa menys, als que us heu incorporat al projecte i als que ho fareu aviat, perquè necessitem la col·laboració i la implicació de tots vosaltres. Catalunya necessita la implicació de tots vosaltres.

Volem i hem d'arribar a tots els veïns dels nostres barris. Ens hem de fer presents a totes les entitats, comerços i cantonades. Als que encara no sigueu de l’ANC, feu-vos-en, és una manera de reforçar i engruixir aquesta base popular i democràtica que està sacsejant Catalunya.


M’acomiado amb un dels lemes de l’ANC: Hi ha molta feina a fer i l’hem de fer junts.


Moltes gràcies a tots per fer possible la Via Catalana i que el somni es faci realitat.


Josep Sindreu Fernández
Coordinador ANC Horta-Guinardó

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada