dimecres, 21 d’agost del 2013

Manel Pardo: “Animem els barcelonins a anar cap al sud o el nord del país”

MANEL PARDO  COORDINADOR DE LA VIA CATALANA A LA CIUTAT DE BARCELONA

“Animem els barcelonins a anar cap al sud o el nord del país”

“S'hi hagi apuntat o no, tothom entrarà a la cadena”

“No hem de caure en la provocació d'altres manifestacions”

Manel Pardo, amb una samarreta per córrer de l'ANC Foto: JOSEP LOSADA.
1
Manel Pardo, vicepresident de la Plataforma Pro Seleccions Esportives, és l'encarregat de gestionar la cadena humana a la ciutat de Barcelona, entre Sant Adrià de Besòs i l'Hospitalet de Llobregat.
Quanta gent hi ha inscrita?
Més de 30.000 persones ja s'hi han apuntat. Tots els trams de la ciutat estan plens. Les inscripcions a través del web a la part barcelonina de la cadena estan tancades des de fa un mes.
Barcelona no té problema per falta de gent. Per excés en té?
Hi haurà molta més gent de la que correspondria. Animem els barcelonins a ocupar trams de la cadena que avui no estan tan plens al sud o al nord de Catalunya. Però els que no puguin marxar poden venir igualment. S'hi hagi apuntat o no, tothom entrarà a la cadena.
Què faran si en un tram que necessita 200 persones se n'hi presenten un miler?
Sabem que en alguns trams, com ara el passeig de Gràcia i el centre de la ciutat, difícilment es visualitzarà com una cadena, i es convertirà més aviat en una concentració. Demanem que la gent sigui imaginativa: es poden muntar diverses cadenes en paral·lel, es poden fer ramals per altres carrers... El que no farem és impedir que ningú hi participi. Animem tothom a venir. L'objectiu és que siguem com més gent millor. Que ningú pensi que ja està ple i que és millor quedar-se a casa.
A quina hora recomanen estar col·locats al tram per evitar col·lapses circulatoris?
A les quatre de la tarda. En molts casos, la convocatòria és a la vorera i, quan comenci la cadena, poden baixar a la calçada. L'inici oficial és a les 17.14 h. La circulació a tots els trams de Barcelona, és a dir, a pràcticament la meitat de la ciutat, es tancarà entre les 16.45 i les 18 h. Només passaran els cotxes d'emergència. Serà una hora i quart sense circulació: això no havia passat mai a Barcelona. En les curses populars van corrent i van obrint i tallant els carrers, i en les manifestacions només es talla una zona. Aquí tallarem quasi tota la ciutat al mateix temps.
Preocupa l'acte antiindependentista a la Sagrada Família?
No. Això espero que sigui controlable pels Mossos d'Esquadra i els voluntaris. Nosaltres no hem de caure en la provocació. Ells buscaran la imatge de la confrontació. Espero que hi hagi una distància física entre el recorregut de la cadena i qualsevol altra manifestació. L'única cosa que em preocupa és que la cadena vagi bé i no hi hagi cap problema de salut.
Darrera actualització ( Dimecres, 21 d'agost del 2013 02:00 )El Punt-Avui

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada