divendres, 2 de juny del 2017

OPINIÓ: "Fills de puta", per Salvi Pardàs Sunyer


Carlos Iturgaiz, eurodiputat del PP, acaba de dir que els que xiulem l’himne espanyol som uns “fills de puta”. I ho ha justificat dient que els representants del seu partit “han lluitat molt per defensar l’himne d’Espanya” i que els han volgut “exterminar” per això.  

Vostè que parla d’extermini, cal que li recordi els bombardejos sobre la població civil, els consells de guerra, els afusellaments en massa, les tortures i depuració de "separatistas", el genocidi cultural contra els catalans en nom d’Espanya i la seva “unidad”. Encara estem esperant que el seu partit condemni tots aquells crims contra el nostre poble.

Estic convençut, senyor Iturgaiz, que qualsevol dels qui xiula l’himne d’Espanya en les finals de la Copa del Rei ha fet molt més pel país que tots els de la seva colla. M’estimo Espanya. Sempre he volgut una Espanya que abracés amb orgull la seva diversitat cultural, ideològica i lingüística i respectés les nacions que fins ara l’han integrat. Com que això és somniar truites, em vaig haver de fer independentista.
 

La gent no protesta per gust. Si no tinguéssim una monarquia que es gasta els diners en festes no xiularíem. Si deixéssiu de perseguir judicialment els nostres legítims representants polítics, si la policia no ens insultés als controls duaners per parlar-los en català, si respectéssiu les decisions del nostre Parlament, si deixéssiu d’identificar-nos vergonyosament amb el terrorisme, si en lloc d’arrencar-nos de les mans les estelades censuréssiu les manifestacions de la ultradreta, si en lloc d’insultar-nos per totes bandes ens agraíssiu la desmesurada contribució econòmica que fem al conjunt d’Espanya, si ens deixéssiu votar en llibertat... Si ens deixéssiu en pau d’una punyetera vegada, no xiularíem, al contrari, aplaudiríem esportivament.

Salvi Pardàs Sunyer

6 comentaris:

  1. Salvi, et felicito pel teu article tan oportú

    ResponElimina
  2. escric en el seu dialecte: todo ladron cree que todos son de su condicion.
    VISCA CATALUNYA LLIURE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  3. ESTOY DEL TODO DE ACUERDO CON EL ESCRITO DEL SR. SALVI, Y SI CABREA EL PITO AL HIMNO ES TAN FÁCIL COMO NO PONERLO EN NINGÚN ACTO DEPORTIVO Y GUARDARLO SOLO PARA LAS ACTIVIDADES MILITARES POR EJEMPLO.AL MISMO TIEMPO QUIERO DECIRLE A CARLOS ITURGAIZ QUE PREFIERO 10.000 PITADAS AL HIMNO QUE 100 POLÍTICOS CHORIZOS QUE LOS HAY COMO SU PARTIDO BIEN SABE Y ESO NO ES MENOSPRECIAR AL PAÍS VERDAD? Y LO ESCRIBO EN CASTELLANO POR SI EL ALUDIDO SE DIGNA A LEERLO.

    ResponElimina
  4. Molt bo, molt ben dit. Volen que siguem espanyols "por las buenas o por las malas" i no només que ho siguem sinó que a més ens en sentim, és ridícul.

    Joan Ferrús lannoye

    ResponElimina
  5. Molt bon article. Suggeridor i positiu. Fantàstic si fos publicat en castellà en un mitjà espanyol. Ells n"estan molt despistats.

    ResponElimina