diumenge, 7 de setembre del 2014

CRÒNICA: Multitudinari acte unitari al Carmel per votar i guanyar el 9N. #Carmel6S



El Carmel, un barri barceloní construït històricament amb l'esforç de tantes i tantes famílies que van venir a Catalunya buscant un futur millor, va exhibir el passat dia 6 de setembre la seva voluntat de continuar construint la Catalunya que volem. Una Catalunya justa (amb un repartiment equitatiu dels recursos), pròspera (sense l'asfixiant dèficit fiscal que patim), lliure (per decidir per ella mateixa i ser reconeguda com a nació sobirana al món) i neta (sense la vergonyant corrupció).


El colorisme de les sevillanes en la Catalunya que fem entre tots.
Un gran acte només ho és quan el públic respon en massa.

Els veïns del Carmel van respondre a la crida (més d'un miler de persones) del gran acte unitari per la independència amb representació dels partits parlamentaris pro-consulta (CiU, ERC, CUP i ICV-EUIA) i de la societat civil (Súmate, Procés Constituent, Òmnium i ANC).




L'acte, presentat per l'actor Juanjo Puigcorbé, va comptar amb els parlaments d'Ana Alcocer (Súmate), Esther Vivas (Procés Constituent), Neus Munté (CiU), Ana Saliente (CUP), Marta Rovira (ERC), Dolors Camats (ICV), Muriel Casals (Presidenta d'Òmnium) i Carme Forcadell (Presidenta de l'ANC), intercalats amb les actuacions musicals del grup de Sevillanes del Carmel, la Polifònica del Guinardó, Poble que Canta i les havaneres de Mar i Vent.

Prenent notes i acabant de preparar les intervencions.

El fil discursiu de totes les ponents va tenir, des dels diferents matisos ideològics de cada opció política, uns eixos comuns: la transformació social a partir del dret a decidir com a poble i la necessitat d'un estat propi que ho possibiliti. 


Anna Saliente de les CUP va ser la ponent més jove.

Juanjo Puigcorbé i Eduardo Reyes de Súmate atenent un dels molts mitjans de comunicació que cobrien l'acte.

La paradeta de "Signa 1 Vot" de l'ANC d'Horta-Guinardó va vendre moltes samarretes per a la V de la Diada.

Algunes de les frases més aclamades de l'acte:

"Aquest any petarem la V", Joanjo Puigcorbé.
"Hoy en Catalunya tenemos una sociedad plural e integradora", Ana Alcocer.
"Una democràcia real significa poder decidir", Esther Vivas.
"El dret a decidir és innegociable i el 9N votarem", Anna Saliente.
"No ens resignem, volem votar i no ens imaginem un altre escenari", Dolors Camats.
"Nosaltres hem decidit i tenim el deure de votar", Marta Rovira.
"En un País normal els conflictes es resolen negociant", Neus Munté.
"Volem posar el nostre cor al mapa d'Europa", Muriel Casals.
"L'11S farem la V de Voluntat i el 9N la V de la Victòria", Carme Forcadell.


Carme Forcadell recolzada per la coral Poble que Canta.

Carme Forcadell va cloure els parlaments amb una intervenció electritzant que va posar només començar tot l'auditori d'empeus i va encendre fortíssims aplaudiments. Frases com "som un sol poble", "guanyarem gràcies a tota aquella gent vinguda d'Espanya, que se senten espanyols i que volen decidir", "el mateix respecte mereixem els qui volem votar sí-sí com els que volen votar no" o "l'endemà de la independència haurem de treballar tots junts, vinguem d'on vinguem i pensem com pensem" van ressonar amb especial transcendència entre uns ciutadans que coneixen millor que ningú el valor de la integració i d'aquest projecte comú que es diu Catalunya.


Aquesta crònica també ha estat publicada en forma de nota de premsa a la web nacional de l'ANC.

2 comentaris:

  1. us falicito com a organitzadors i em felicito per la capacitat de mobilització del dret a decidir. M'agrada molt el lema. Una Catalunya JUSTA (amb un repartiment equitatiu dels recursos), PRÒSPERA (sense l'asfixiant dèficit fiscal que patim), LLIURE (per decidir per ella mateixa i ser reconeguda com a nació sobirana al món) i NETA (sense la vergonyant corrupció). Jo afegiria per una CATALUNYA SOLIDARIA

    ResponElimina
  2. Ben cert! Solidària, Participativa, Cívica... Assenyada i treballadora. Necessitem 100.000 voluntaris per construir un País Nou. Fes-te voluntari: http://Araeslhora.cat

    ResponElimina