dilluns, 4 de novembre del 2013

Que no ens confonguin: Som majoria i volem la Independència!

Molt recomanable seguir les anàlisis de Vicent Partal sobre el nostre actual procés d'independència. L'analista ha viscut en primera persona els casos d'Estònia, Lituània... i constata que tot marxa segons un guió previst. El procés avança i el guió s'acompleix. Ara els agents unionistes s'esforcen per crear confusió: enquestes cuinades, "terceres vies" que no van enlloc, editorials que criden a la "moderació" com si els catalans fóssim uns eixelebrats i uns "radicals", pel simple fet de voler poder votar civilitzadament en favor d'un estat propi europeu, modern i democràtic.

"Com ja van fer al País Basc. Si no poden alterar la realitat social provaran d'alterar la realitat electoral. Amb mesures com ara il·legalitzar la CUP o ERC, o totes dues encara molt millor [...] Si no funciona res d'això serà el moment de passar a la fase quatre, en què provaran d'impedir la consulta i, si cal, dissoldre la Generalitat o substituir el govern legítim per un d'il·legítim, controlat per ells."

Llegiu l'article complet a Vilaweb: "Les quatre fases de la reacció".






També recomanem un article d'Elisenda Paluzie"Estat propi, la tercera via encoberta?", en el qual ens alerta sobre l'ús de termes ambigus i confusos, com el d'"Estat propi". Diguem-li Estat independent:

"En un referèndum no es pot ser ambigu, ni portar la gent a votar propostes que puguin ser interpretades de diverses maneres. Per tant, pregunta única sí, de doble resposta també, però a més cal que inclogui el terme estat independent si volem un resultat clar i directament aplicable."

Llegiu també, finalment, les declaracions de Josep Rull, secretari d'organització de CDC: "La pregunta ha d'incorporar claríssimament la independència".


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada