dimecres, 13 de novembre del 2013

Com hauria de ser una Catalunya independent? La resposta és a les nostres mans



Un projecte promogut per un col·lectiu ciutadà integrat en part per professionals de la comunicació s'ha proposat el repte de preguntar com hauria de ser una Catalunya que quedés fora d'Espanya. 'The Catalan Project', com es diu la iniciativa, vol fer-ho a través de la participació ciutadana a la xarxa i fa una crida a la societat catalana perquè exposi com hauria de ser el país a diversos nivells.

L'objectiu doncs, és el d'idear entre els internautes que aportin les seves idees la política, l'economia, l'esport, la sanitat i la llengua (entre d'altres) de la Catalunya independent. A més, es pot fer utilitzant diversos formats: text, vídeo o imatge. Cada idea pot sumar suports, compartir-se a través de les xarxes socials i enllaçar amb articles de diaris o altres publicacions.

Per internacionalitzar aquesta iniciativa, les propostes es poden presentar en diversos idiomes, i queden sempre sotmeses a debat dels usuaris, que poden aportar arguments a favor o en contra. Per ara, 'The Catalan Project' compta amb més de 500 idees per fer un nou país, repartides en cinc idiomes diferents i compta amb uns 200 articles de premsa adjuntats.

Amb tot, s'ha engegat un projecte de micromecenatgeVerkami per cobrir les despeses de la programació de la web i per mantenir-la. Si finalment s'aconsegueixen els 12.000 euros que s'han marcat com a objectiu, també es destinaran per fer més vídeos al seu canal de Youtube, i que intenten explicar alguns dels temes més complexes del procés.

Text: Naciodigital.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada