diumenge, 24 de novembre del 2013

CRÒNICA: Intensiu de paradetes informatives a Santa Coloma de Gramenet (23N 2013)

 

Aquest dissabte passat, totes les Assemblees Territorials de Barcelona i també de Badalona ens vam desplegar per les avingudes i cruïlles més transitades de Santa Coloma de Gramenet, en un intensiu de paradetes informatives organitzat per la Territorial colomenca.



Estem parlant d'una vintena de taules informatives i de recollida de vots per la independència amb els seus corresponents voluntaris. Una colla de voluntaris d'Horta-Guinardó, en diferents torns, vam estar tot el matí aturant la gent del carrer i parlant-hi, sense que el fred considerable que feia ens desanimés gens ni mica.


L'afluència de persones que s'acostaven a les taules per signar un vot per la Independència va ser constant. Només a la nostra taula es van complimentar una setantena de formularis amb la corresponent signatura. Poca broma.


La jornada va anar molt bé, els colomencs ens escoltaven amb interès i molts ens encoratjaven, vàrem repartir centenars de flyers. Cap flyer acabava a la paperera. 

Però els voluntaris no ens vam limitar a repartir fullets informatius sobre els avantatges de la independència, sinó que ens esmerçàrem a explicar la importància de la campanya "Signa un vot per la Independència" i també a explicar que l'actual procés cap a la independència és un projecte democràtic, legítim, pacífic, europeista i inclusiu.


Un projecte democràtic, perquè els asumptes importants se solucionen políticament amb transparència i anant a votar i no pas amb amenaces, insults i bestieses com voler empresonar els nostres representants polítics. El Parlament, en representació del poble català, s'ha compromès a celebrar un referèndum d'independència el 2014. No hi renunciarem, és el que volem una àmplia majoria de catalans.


Un projecte legítim, perquè es basa en un dret internacionalment reconegut, com és el dret a l'autodeterminació dels pobles. Legítim, perquè no volem res més que el que ja tenen totes les nacions lliures del món: un estat propi que defensa els seus interessos.


Un projecte pacífic que rebutja categòricament la confrontació i la violència i aposta pel debat, el respecte i els camins de la democràcia. La Via Catalana representa la imatge perfecta de la il·lusió col·lectiva, la il·lusió d'un poble madur que ha decidit emancipar-se i que té com a valors suprems la pau i la concòrdia.


Un projecte europeista, perquè els catalans som gent treballadora, productiva, responsable i amb un esperit obert i integrador que ens ha fet històricament i per vocació europeistes. Catalunya serà una cotribuent neta dins Europa.


I és el nostre un projecte inclusiu perquè tots els qui vivim a Catalunya sortirem guanyant amb la independència: farem les nostres polítiques educatives i culturals, administrarem els nostres recursos i posarem fi a l'escandalós dèficit fiscal a què ens sotmet l'Estat espanyol. Tant és la llengua que un parli, tant és si se sent català o espanyol: la independència comporta automàticament viure en una societat més justa.


És lògic que hi hagi dubtes, reserves, inseguretats... "Oh, és que no ens deixaran...", "oh, és que no ens en sortirem...", "oh, és que amb aquests polítics catalans...". 

En les nostres mans està viure en una societat més lliure i més justa. Si els catalans ho volem, ho farem. Som molts, som majoria, som una creixent majoria, hi ha un projecte i hi ha trempera. Què més volem? Ho tenim tot.



1 comentari:

  1. Excel·lent crònica de l'intensiu de dissabte de l'ANC a Santa Coloma de Gramanet.

    ResponElimina