dimecres, 20 de febrer del 2013

El comentari periòdic del Secretariat Territorial d’H-GxI

Companys i companyes d’Horta–Guinardó per la Independència,

Aquest matí anava en cotxe i escoltava la ràdio quan una periodista entrevistava l’actual alcalde de Tarragona, el Sr. Fèlix Ballesteros. Jo personalment no tinc cap relació ni coneixement d’aquesta ciutat, i l’entrevista girava de manera inevitable entorn a qüestions de política local, però sempre sento curiositat per les temàtiques locals d’una ciutat o d’un territori. L’alcalde es queixava molt i molt que la Generalitat de Catalunya deu a la ciutat uns 18 milions d’euros, si ho he entès bé. En Ballesteros seguia queixant-se que aquesta quantitat l’han d’acabar pagant els ciutadans de Tarragona, addicionalment al que ja paguen en impostos. I a més a més, l’alcalde ha comentat que s’estaven plantejant executar aquest deute via embargament de propietats que el Govern Català tingui dins del terme municipal de Tarragona. Molt bé, Sr. Ballesteros.

En un altre moment de l’entrevista la periodista li preguntava sobre la moció de suport al dret a decidir i a la sobirania del poble català que fa poc va aprovar el Parlament, i que el consistori que ell presideix va rebutjar per àmplia majoria amb els vots de PSC i PP. L’alcalde argumentava i, en un moment donat, com ja em temia, el Sr. Ballesteros va al·ludir al risc de “fractura social” que el procés cap a la independència comportarà, donant a entendre que ell hi és contrari. Doncs bé, Sr. Ballesteros, si li sembla parlem una mica del risc de “fractura social”.


Aquest és potser l’argument estrella dels unionistes. Insinuen que davant la possibilitat de superar el marc constitucional espanyol fixat des de 1978 mitjançant un referèndum o consulta i també davant la més que possible secessió de Catalunya i la creació d’un nou estat independent dins d’Europa, la societat catalana es polaritzarà a favor i en contra d’aquest procés fins que es produirà un enfrontament civil i polític de conseqüències imprevisibles. Què podria passar? Doncs suposo que els unionistes tornen a insinuar que per raons de filiació identitària la societat catalana acabaria trencant-se en dos bàndols, els que volen seguir sent espanyols i els que volen seguir sent catalans. Aquest mateix argument ja el va utilitzar José Maria Aznar no fa gaire temps: "Antes se romperá Cataluña que España", va dir.

Aquest mateix argument 
ja el va utilitzar José Maria Aznar:
"Antes se romperá Cataluña que España"


Estan insinuant els unionistes que es desembocarà en un procés de guerra civil, que ens acabarem matant pels carrers entre conciutadans per raó de la nostra filiació identitària, que ens acabarem matant entre membres d’una mateixa família? És així com ens vol fer por el Sr. Ballesteros i tota la fauna unionista? Doncs mirin, no en tenen ni idea. La societat catalana és plural des del punt de vista identitari, i molt tolerant. Precisament, el procés cap a la independència no té res a veure amb la identitat de cadascú. Quan parlem d’independència estem parlant que la societat catalana decideixi col·lectivament, i sense més tuteles externes que les que ens haguem volgut imposar, sobre totes aquelles qüestions que ens afecten a tots. I per descomptat, fent que la riquesa generada des de Catalunya sigui administrada des d’aquí. I punt, no vol dir res més. El tema de la identitat de cadascú queda a banda.

La societat catalana és plural des del punt de vista 
identitari, i molt tolerant. Precisament, 
el procés cap a la independència 
no té res a veure amb la identitat de cadascú

Entenc que el Sr. Aznar desconeix la societat catalana, que és un tap de bassa intel·lectual i que actua amb mala fe. Ara bé, Sr. Ballesteros, vostè no desconeix la societat catalana i vull pensar que no és cap tap de bassa intel·lectual. Aleshores, què he de pensar? que actua de mala fe? Vull dir que potser vostè s’estima més que la societat catalana es fracturi abans que canviï el seu statu quo d’alcalde i membre destacat del PSC.

A part de tot això, Sr. Ballesteros, a vostè no li ha passat pel cap que en una Catalunya independent ningú no li deuria 18 milions d’euros? Doncs faci-s’ho mirar!

Ah! En el proper comentari parlaré de corrupció i procés cap a l’estat propi, una petició que em va fer un veí del barri de la Florida de l’Hospitalet de Llobregat dissabte passat quan estàvem difonent el missatge de l’ANC.

Francesc Quintana
Coordinador HGxI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada