dimarts, 16 de juny del 2015

OPINIÓ: 'Full de ruta salvatge o procés democràtic?', per Alfons Carreras



Després de llegir l’article d’opinió (el País 16.06.2015) del Sr. Vidal Folch sobre els esdeveniments a UDC dels últims dies he quedat bastant sorprès del sectarisme i de la mala fe que es desprèn de la seva anàlisi, en la meva opinió, absolutament errònia.

Vostè en el primer paràgraf ja parla d'“estratègia secessionista del Sr. Mas” utilitzant un to aspre i faltant a la veritat dels fets. Vostè és periodista i sap perfectament quina ha estat la història dels fets recents.

També diu “full de ruta salvatge”: en què es fonamenta per utilitzar la paraula salvatge? Obrir un procés democràtic i sotmetre's a la voluntat de les urnes... és un full de ruta salvatge? Prefereix la imposició dels que tenen els poders fàctics i que mai s’han presentat a les urnes? Prefereix que l'opinió de no gaire més de mil persones condicionin un procés democràtic impulsat per centenars de milers de persones de dretes, d’esquerres i de centre?

Més endavant diu “els de Duran Lleida han prestat també un servei als partidaris del nacionalisme moderat i a la pervivència de CiU”. Doncs miri, tal com estan les coses jo crec que és precisament a l'inrevés. Les societats canvien, les idees es transformen i els partits s’han d’adaptar i, si cal, evolucionar per servir millor a la societat. Per alguns, sobretot per als que ja viuen bé com el Sr. Duran, ja els està bé que no canviï res.

I per acabar, trobo de mal gust i de falta d’educació que quan es refereix als membres d'UDC que defensen el full de ruta pacífic i democràtic cap a la independència vostè s’hi refereixi utilitzant expressions com “un tal” referint-se al Sr. Antoni Castella i “sobrevinguda líder dels derrotats” referint-se a la presidenta del parlament Núria de Gispert. Molt mal educat Sr. Vidal Folch.

Alfons Carreras
HGxI

1 comentari: