dijous, 4 de juny del 2015

Projecte Reinicia. Construint un Nou País

Dijous es va presentar la proposta  Reinicia Catalunya http://www.reiniciacatalunya.cat/  i  el projecte convenció constitucional. La convenció constitucional és una proposta de desenvolupament i aprovació de la constitució de forma popular. I reiniciacatalunya una primera fase d'aquest procés. 

Després de treballar-hi durant un parell de mesos es va fer una proposta que es va portar al parlament una mica després del 9N,  proposta que va ser ben rebuda per la presidenta del parlament i pels partits que respecten el dret a decidir dels pobles, us adjuntem el document entregat (enllaç 1 i 2).

La proposta consta de 4 fases: 


  • una primera anomenada de democràcia participativa, lligada a la iniciativa popular, les idees de la societat civil
  • una segona anomenada de democràcia deliberativa, on hi intervenen ja les institucions per aconseguir que participi tothom
  • una tercera anomenada de democràcia representativa, on gestionat des del parlament i a partir de totes les opinions i propostes es fa una proposta de constitució concreta.
  • una quarta fase anomenada de democràcia directe, que consisteix en una sèrie de referèndums per validar-la.

La iniciativa reiniciacatalunya és l'intent d'ordenar la primera fase, des de la societat civil, un grup de gent que treballem per fer un procés constituent,  hem intentat recollir tot el què hi ha ara sobre la taula, per tal de que hi hagi comunicació entre les diferents propostes i facilitar l'activitat a tots els qui hi vulguin participar, posant una agenda comú i eines de treball.

A la presentació de reinniciacatalunya els polítics no eren els protagonistes, se'ls va asseure a última fila però hi eren tots,  des de CUP fins a CiU passant per ERC, ICV,  Barcelona en comú, EUiA i socialistes "escapats" .
El País
Òmnium

Rat Mata
Sectorial d'Enginyeria

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada