dilluns, 25 de maig del 2015

MUNICIPALS. El sobiranisme continua creixent. El procés es reforça

Els partits sobiranistes CiU, ERC i la CUP van aconseguir ahir un total de 6.077 regidors a tota Catalunya, la qual cosa representa un 67% del total de regidors. 

El 2011, les tres formacions en aconseguir un total de 5.345, de 9.137 regidors, un 58,5%. D’aquesta manera, és evident que el sobiranisme ha augmentat i ha guanyat en el conjunt de Catalunya.



Sumar independència 
i canvi ens farà imparables! 
El ens marca el camí 
per guanyar el ! Som-hi!


Colau, la nova alcaldessa de Barcelona que va votar SÍ+SÍ el 9N, va tenir en la jornada electoral d'ahir tingut paraules per al procés sobiranista, tot reiterant el seu compromís amb el dret a decidir. "Catalunya ha de decidir lliurement la seva relació amb l'Estat", ha assegurat. 


De fet, Colau podrà demostrar aquest compromís complint la promesa de consultar la ciutadania sobre l'adhesió de la ciutat a l'Associació de Municipis per la Independència, tal i com a assegurat diverses vegades durant la campanya.

En definitiva, els resultats a tot el País, projectats al Parlament donarien majoria absoluta a la suma dels tres partits independentistes, que en conjunt guanyen 300.000 vots respecte als de fa quatre anys. Del 33 per cent de vot al conjunt del Principat a CiU-ERC-CUP s'ha passat ara al 44, que no és poc. S'hi han de sumar altres formacions i molts altres votants que, tot i no votar partits explícitament independentistes, votaran pel SÍ el 27S.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada