dissabte, 9 de març del 2013

Primer aniversari de l'Assemblea Nacional Catalana. Un any de mobilitzacions amb la vista posada en la consulta

LES FRASES

Hem ofert al món i a Europa la imatge de la millor Catalunya i un missatge d'anhel de llibertat
Artur Mas
PRESIDENT DE LA GENERALITAT (12 DE SETEMBRE DEL 2012)
El poble està preparat i són els polítics els que han de començar a construir el nostre estat
Carme Forcadell
PRESIDENTA ANC (12 DE SETEMBRE DEL 2012)


"Queda constituïda l'Assemblea Nacional Catalana per l'Estat propi!", va expressar solemne, amb oratòria dura i ferma l'actor Sergi López. L'actor va respirar i clamà: "Visca la terra, visca els Països Catalans lliures i independents". Crits d'independència, independència. Així va acabar l'acte d'ara fa un any que va constituir un dels moviments socials transversals més importants que ha viscut la Catalunya contemporània. L'ANC ha fet un any. Un any de vida que ha bategat fort. La manifestació més important que ha vist Catalunya i que ha estat el cop definitiu per encetar un procés sobiranista amb la vista posada en un estat independent.

Una imatge del Sant Jordi el dia del naixement de l'ANC. Foto: Jordi Borràs

El 10 de març 7.000 persones constituïen l'ANC amb un majestuós acte al Palau Sant Jordi. L'independentisme va omplir un Sant Jordi, marcant l'11 de setembre com la data d'una gran manifestació que havia d'obrir el procés cap a la independència. Dit i fet.

A hores d'ara l'ANC compta amb 13.675 membres de ple dret, 13.444 col·laboradors i simpatitzants; 404 assemblees territorials; 62 assemblees sectorials; actes gairebé diaris i destaca en lletres d'or al seu expedient la manifestació que va sotragar el curs polític i social d'aquest país. Actes a tot el territori, la construcció de l'argumentari pel "Sí", la mobilització social i un activisme de base converteix l'ANC en peça indispensable de la biosfera política catalana. Un any de vida que ha canviat la vida d'un país.

Text: Nació Digital

>> Galeria de fotos: Constitució de l'ANC
>> Dossier especial

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada