dijous, 21 de març del 2013

Es presenten les raons econòmiques per a l'Estat propi davant les elits del País

Prestigiosos economistes integrants del Col·lectiu Wilson han exposat al Cercle d'Economia i davant les elits empresarials i polítiques de Catalunya les raons que justifiquen la necessitat d'un Estat propi. El mateix president del Cercle d'Economia, Josep Piqué, reconeixia que "mai ho havia vist tan ple". Entre el públic, Jordi Pujol, Andreu Mas-Collell o Salvador Alemany, president d'Abertis.





Pol Antràs (Harvard), Carles Boix (Princeton), Jordi Galí (CREI, UPF, Barcelona GSE), Gerard Padró (London School of Economics), Xavier Sala i Martín (Columbia) i Jaume Ventura (CREI, UPF i Barcelona GSE) han aportat rigor i dades i han desmuntat les afirmacions sense fonament contra la independència de Catalunya.

Però aturem-nos en les xifres i reflexionem:
  • Els catalans paguem per persona i any 2.251 euros en excés de contribució a l'estat espanyol. 
  • 383 euros persona/any és el que costaria a Catalunya mantenir un estat propi i 2.251 euros persona/any el que costa pertànyer a Espanya.
  • De 100 euros que paguem en impostos, només 57 es gasten a Catalunya. 
  • L'explicació del dèficit és que a Catalunya no s'inverteix en infrastructures.
  • Amb un terç dels diners que ens estalviarem quan ens desvinculem d'Espanya, aturarem les retallades, podrem ser el sisè país amb més inversió en el sector educatiu i el tercer país a Europa en inversió en recerca i desenvolupament.

Sectors empresarials que no s'han destacat per defensar la independència, veuen ara que no tenen raons per oposar-s'hi, de cap mena, i ja es pregunten: com ho farem i quina serà la millor manera d'arribar-hi. 


Llegiu la informació detallada a Vilaweb.

1 comentari:

  1. Molt bona notícia. L'empresariat vol escoltar les raons de perquè volem una Catalunya independent

    ResponElimina