diumenge, 6 de gener del 2013

"La solució guanyadora", per Francesc Quintana

Companys i companyes d’Horta–Guinardó per la Independència,

Primer de tot, deixeu-nos desitjar-vos un bon any 2013, ple de satisfacció en tot allò personal: família, amics, salut, feina...

En tot allò que fa referència a l’àmbit col·lectiu, sabem que serà un any ple d’il·lusió pel nostre esdevenidor però també sabem que serà un any ple de dificultats. Tenim un objectiu comú: que la societat catalana es doti d’un instrument anomenat estat per poder garantir col·lectivament el nostre futur en termes de benestar social, igualtat d’oportunitats, accés a més recursos econòmics i dignitat col·lectiva.
La nostra pertinença a l’Estat Espanyol pesa com una llosa, talment com una espasa de Dàmocles sobre els nostres caps. Els nostres benvolguts conciutadans unionistes haurien de fer un esforç –titànic– per explicar els avantatges de no desempallegar-nos de l’abraçada de l’ós espanyol. Bé, ho haurien de fer, però no ho faran pas per una raó ben senzilla: ja tenen un estat complet, potent i rabiüt que farà la feina per ells. Això sí, sense cap argument racional: només insuflaran por als esperits de la ciutadania catalana.

Tenim un objectiu comú: que la societat catalana 
es doti d’un instrument anomenat estat 
per poder garantir col·lectivament el nostre futur 
en termes de benestar social

No amaguen, els nacionalistes espanyols i les estructures de l’Estat Espanyol, que el seu objectiu és trencar abans la societat catalana que no pas permetre la secessió de Catalunya fruit d’un procés democràtic. Què hi farem, els nostres rivals polítics són així d’irracionals, primaris i brutals. Són dogmàtics, són pre-democràtics. Són emoció pura. Són un rival formidable. Però davant d’aquest panorama desolador, les dones i els homes d’Horta–Guinardó per la Independència i de tota l’ANC hem de respondre amb una gran calma i amb un enorme somriure. La nostra lluita no ve de fa quatre dies.

Avui la societat catalana
s'ha fet seu l'ideari independentista.
Hi guanyarem tots

L’ideal independentista ha estat ben present a la societat catalana des dels inicis del segle XX, i ara la majoria de la societat catalana se l’ha fet seu. Estem guanyant la partida, ara per ara. Si mantenim la tensió i el cap fred, guanyarem. El procés democràtic impecable que serà el referèndum del 2014 serà observat per la comunitat internacional i no hi podrà posar cap pega. L’Estat Espanyol es quedarà sol amb el seu discurs dogmàtic i irracional, perquè ningú entendrà el seu llenguatge, els seus arguments. Esperem que així sigui: però depèn de nosaltres.

La proposta independentista és allò que en anglès en diuen una solució win–win: tothom hi guanya. Hi guanyaran tots i cada un dels ciutadans de la societat catalana, sigui quin sigui el seu origen i condició. També hi guanyarà la societat espanyola en el mig i llarg termini, tot i que ara per ara només vegin que la creació de l’Estat Català suposa per a ells un insuportable orgull ferit i la fi del flux d’euros fruit de l’espoli fiscal. Però deixeu-nos-ho dir un cop més: 2013 serà l’any decisiu per al nostre futur i el dels nostres fills.

Hem de picar pedra de valent per convèncer els nostres conciutadans encara indecisos perquè apostin per la construcció de l’Estat Català. Des d’HGxI anirem fent propostes per facilitar al màxim la implicació de tothom en aquesta tasca. Com diu a l’esport rei l’equip favorit quan ja s’albira la fi del campionat, “ara només depenem de nosaltres mateixos”.

Cordialment,

Francesc Quintana Rubio
Coordinador HGxI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada