dilluns, 3 de setembre del 2018

OPINIÓ: "L’insubornable mandat de l’1-O ", per Salvi Pardàs Sunyer

En el Referèndum de l’1-O, que aviat farà un any, van votar tant pel sí com pel no un total de 2.286.217 ciutadans. No vam poder comptar els vots que contenien les urnes robades per la Policia espanyola ni els de tota la gent que no va poder votar amb normalitat. Sens dubte el resultat encara hagués estat més aclaparador. 

Els catalans ens hem expressat de manera molt clara a les urnes i com a resultat tenim una majoria parlamentària independentista al Parlament. Un Parlament que és sobirà perquè el poble els ho ha exigit. No ho oblidem: Els catalans vam votar inequívocament República (des de la consulta del 9-N de 2014, passant pel 27-S de 2015, pel Referèndum d’independència de l’1-O, fins a les eleccions imposades del 21-D d’aquest any). En cadascun d’aquests comicis els catalans hem proclamat la insubornable voluntat d’esdevenir una República independent de l’Estat espanyol.

Seguint el mandat del poble, la independència va ser proclamada el 27-O però la repressió de l’Estat va avortar la seva aplicació immediata. Els polítics catalans es van fer enrere, diuen que hi podia haver hagut un bany de sang.

Però amb màrtirs o sense el curs cap a la República continua impertorbable. Preguntin-se si els ha servit de res l’ús de la força i si, gràcies a tot el mal que ens estan fent, Catalunya és menys independentista. Ben al contrari.

L’Estat perd tota legitimitat a Catalunya des del moment que s’atreveix a violar obscenament drets civils, a esclafar urnes i a agredir salvatgement ciutadans pacífics que reclamaven poder votar. 


L’Estat perd perquè dinamita les regles del joc democràtic. Per això, l’1-O els catalans vam guanyar el dret a construir entre tots la República que ens mereixem.

Ni un pas enrere.


Salvi Pardàs Sunyer

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada