dissabte, 15 de setembre del 2018

OPINIÓ: "Justícia independent", per Alfons Carreras

Als platós de televisió, als mítings i a les rodes de premsa del "Gobierno de España" es diu sense vergonya que la Justícia Espanyola és independent. 

Ho és? Vegem-ho. 

GRECO, Grup d'Estats contra la Corrupció del Consell d'Europa, fa recomanacions als estats membres de com implementar normes i lleis per millorar el comportament i el control de parlamentaris, jutges i fiscals. L'informe GRECO del 2017 diu que de les onze recomanacions fetes a l’Estat Espanyol, set s'han acomplert parcialment i que de les altres quatre no se n'ha fet absolutament res. 

En concret la recomanació VI diu: "que se estipulen por ley los criterios objectivos y los requisitos de evaluación para el nombramiento de altos cargos en la judicatura, presidentes de las Audièncias Provinciales, de los Tribunals Superiors de Justícia, Audiencia Nacional y Tribunal Supremo, con el fin de garantizar que estos nombramientos no pongan en tela de judicio la independencia, imparcialitat y transparencia de este proceso". Doncs bé, l’informe de l'any 2017 avisa a l’Estat Espanyol: "GRECO concludes that recommendation VI has not been implemented". Literalment; no s'ha fet res per garantir la transparència i la independència del sistema d'elecció dels tribunals de justícia. 

És més, l'informe en el que l'Estat Espanyol específica quines actuacions s'han portat a terme per respondre a les reclamacions del Consell d'Europa, l'apartat VI està en blanc. 

No han fet res perquè creuen que no cal, perquè la justícia espanyola és un instrument al servei del Govern quan aquest ho necessita. 

Ens amaguen la veritat constantment i en molts casos menteixen deliberadament. Els presos polítics i els dos líders socials no tindran un judici just. Els jutges del tribunal mostraran la seva independència del codi penal i els condemnaran a penes de llarga presó seguint un criteri d'escarment i venjança propi dels règims feudals.


Alfons Carreras
HGxInd

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada