diumenge, 8 de gener del 2017

Recull setmanal de premsa


Puigdemont: ‘Farem el referèndum el 2017 i aplicarem el resultat sense dilacions ni excuses’
En el missatge institucional de Cap d’Any, el president de la Generalitat ha avançat que el 2017 serà clau per al futur de Catalunya
VilaWeb, 30-12-2016 - el discurs transcrit i en video

Contra la llei d’amnistia del 1977
«Ara la moció de l'Ajuntament d'Arenys de Munt és un pas endavant molt important i seria bo que l'aprovassen també moltes més institucions. Perquè va a l'arrel del problema, però també perquè proposa que el nou marc legal català siga activament antifranquista»
VilaWeb, 30-12-2016 - Vicent Partal, Editorial

La desobediència amb corbata
"El problema no és doncs qui la té més llarga desobeint sinó qui marca més paquet. I en vistositat, aparatositat i impacte, la CUP no té rival"
elMon, 30-12-2016 - Jofre Llombart

Joan Coma i Roura - REGIDOR DE CAPGIREM VIC INVESTIGAT PER L'AUDIÈNCIA NACIONAL PER UN PRESUMPTE DELICTE DE SEDICIÓ
“Volen generar por i es troben amb més solidaritat”
“Hem revertit una cosa negativa en una mobilització popular més enllà del nostre entorn i, fins i tot, de l'independentisme”
“No es pot associar desobediència amb gamberrisme, quan és un dels processos de consciència política més profunds que hi ha”
“Els vam dir que la nostra posició serà la mateixa que fins ara”
elPuntAvui, 30-12-2016 - entrevista 

La repressió
“La repressió del referèndum constatarà a una part molt àmplia de la societat que la pertinença de Catalunya a l'Estat espanyol no depèn de l'acord o de la lliure voluntat sinó de la força
elPuntAvui, 30-12-2016 - Hèctor López

Reflexions Joan A. Forès
Franquisme. Editorial. José Antich. Riscos i perills de trencar ous per fer una truita. En Valle Inclan no tenia prou inventiva per imaginar que els ministres de l’època condecoressin MaredeDeus ni viatgessin amancebats o en contuberni amb els seus Àngels de la Guarda. Ni tampoc que els respectables jutges (ex-policies per cert) poguessin passar-se una hora intentant esbrinar com es fa una truita i si cal o no trencar els ous per fer-la!
Joan A. Forès,  - 01-01-2017

Quines institucions noves haurà de crear l’estat català?
A Catalunya no hi ha Tribunal Constitucional ni Tribunal Suprem
VilaWeb, 31-12-2016

L'ANC inicia la seva darrera campanya, orientada a guanyar el referèndum
Fem futur' és la precampanya de l'entitat prèvia a demanar el Sí. Les accions s'adreçaran als demòcrates indecisos i se centrarà en el Barcelonès, el Baix Llobregat i els Vallesos
elMon, 03-01-2017 

Si la independència val cent quaranta milions…
«No deixar-se atrapar en un xantatge polític és cabdal. Però també és cabdal facilitar tant com es puga el tràmit del pressupost si es pot fer en una negociació realista»
VilaWeb, 03-01-2017 - Vicent Partal -  Editorial 

Com una Roca 
Fa deu anys que l'independentisme duu a terme mobilitzacions històriques, que aguanta repressió i manipulacions sense aturador, que governa... i el suport no baixa, o baixa d'una manera negligible
Editorial Vicent Partal 04.01.2017

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada