dijous, 19 de novembre del 2015

OPINIÓ: "Premsa segrestada" per Joan Xuriach Fusté

El País va acomiadar, fa un parell de setmanes, el periodista Miguel Ángel Aguilar després de 21 anys de col·laboració. El motiu va ser la seva participació activa en un reportatge del The New York Times on es posava en qüestió la llibertat de premsa a Espanya i fins i tot es parlava directament de censura. 

Existeix, certament, una realitat preocupant que fa que sigui pràcticament impossible esbrinar, només llegint els seus editorials, quin diari de la premsa espanyola tens al davant. La manipulació de notícies, les mitges veritats interessades, les informacions omeses, i algunes proclames incendiàries i insultants que semblen rescatades d’altres temps dirigides cap a una part, encara, del territori espanyol, estan a l’ordre del dia des de fa molts anys.



Aquesta crítica s'estén a totes les cadenes de televisió i emissores de ràdio espanyoles, arribant fins i tot a la premsa esportiva, des d'on s'han arribat a alterar o obviar imatges per protegir “l’equip del règim”. 

De fet, el món periodístic no deixa d’ésser un reflex del món polític i civil, tan cínic com El País, que amb la destitució d'Aguilar corrobora la investigació del rotatiu nord-americà.

HGxI 

Joan Xuriach Fusté

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada