divendres, 18 d’octubre del 2013

La Via Catalana cap a la Independència segueix endavant, per Josep Sindreu

La Via Catalana cap a la Independència segueix endavant. El camí que hem pres avança a pas ferm i la cadena humana ha estat un revulsiu determinant per posar el nostre moviment a primera plana: i no només al nostre país, si no a tot el món. Tots som conscients que les coses han canviat molt i que els fets se succeeixen i encara succeiran més ràpidament. Podem afirmar que estem vivint un moment històric amb majúscules. Podem dir que el Govern i el Parlament ja han dirigit la nau cap al seu destí i necessiten que el poble estigui al darrera.

També ho podem formular al revés: que som on som perquè el poble s’ha posat al davant i arrossega de valent. Per tant, l’èxit d’assolir el nostre objectiu només depèn de nosaltres. Ho repeteixo: només depèn de nosaltres. Si no surt bé serà perquè nosaltres no hem estat capaços de fer prou pressió, o no hem treballat prou o no estàvem on havíem de ser. 




La cadena humana va ser un èxit perquè tot el país s’hi va abocar. Jo m’atreviria a dir que fins i tot es van superar les expectatives. Ens ho vam creure i ho vam fer possible. 

Des de l’ANC entenem com a Via Catalana cap a la Independència un seguit d’actuacions que s’han d’anar succeint fins arribar a la independència del país. 



Necessitem recollir milions de peticions de Signa 1 vot per la independència.

  • En el cas que no es pugui celebrar la consulta hem de tenir milions de signatures recollides perquè les nostres institucions tinguin els arguments a la mà per poder prendre decisions valentes.

Necessitem eixamplar la base social favorable a l’estat propi.

  • Si es convoca un referèndum o hem d’anar a votar, ens hem d’assegurar que la proposta independentista sigui àmpliament majoritària.

Necessitem internacionalitzar el procés català.

  • Serà des de l’estranger que ens reconeixeran com a estat i cal que ens tinguin presents i demostrem que el nostre cas es fonamenta en la democràcia, el civisme i les bones maneres.


La Via Catalana no s’ha acabat. L’esforç, treball i il·lusió han de continuar i ho tenim a les nostres mans. Només depèn de tots i cadascú de nosaltres.

Venen temps on el coratge, la capacitat d’aguantar i resistir serà fonamental. 

Fem via!

Josep Sindreu Fernández

Coordinador ANC Horta-Guinardó

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada