divendres, 9 de març del 2018

OPINIÓ: "Vivim a Matrix ", per Alfons Carreras

La Sra. Arrimadas, ja sabem que domina l’art de la repetició, en moltes ocasions ens diu que vivim a Matrix, que la República és pura ficció. 

Doncs segurament, malgrat que ella ho diu en to despectiu, te tota la raó. Què és MATRIX? Doncs un món on la majoria dels humans són esclavitzats per les màquines. On aquestes màquines xuclen i s’alimenten de l’energia dels humans que manté connectats a ella mateixa. Un món on hi ha una minoria lliure que lluita per no deixar-se prendre per la màquina i intenta alliberar els que hi estan connectats. 
No en va la pel·lícula Matrix és considerada una de les més filosòfiques de la historia. Diuen que la idea de Matrix és una paràbola per il·lustrar el concepte de falsa realitat opressiva i alienadora, ben descrita per filòsofs com Marx i Nietzsche i també per filosofies orientals com el budisme i el taoisme.


Ens podríem preguntar: qui és avui dia la màquina xucladora d’energia que manté els humans presoners i oprimits sense llibertat? Comparar la situació actual de Catalunya amb Matrix ens planteja una anàlisi molt interessant sobre realitat i ficció en el nostre món. El primer en fer-ho va ser Plató amb el mite de la caverna. 

La República serà la màquina xucladora d’energia o serà la Sion de la pel·lícula on viuen els essers lliures? Que cada u contesti com vulgui segons la seva percepció de la realitat que viu!!!

Alfons Carreras
HGxInd



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada