dimecres, 2 d’agost del 2017

Entrevista a Germà Bel, diputat de Junts pel Sí


El 23 de maig d'enguany en Pere Cardús va fer una entrevista, publicada a Vilaweb, al diputat de Junts pel SÍ, Germà Bel. Passats poc més de dos mesos continua sent d'actualitat i, pel seu interès, aquí us en reproduïm alguns fragments per a que us animeu a llegir-la.


—Per explicar cap on va Catalunya, parleu de l’agonia del federalisme…
—Un quart de la societat catalana s’ha fet independentista arran de l’agonia del federalisme...
...


—El referèndum, com us hi poseu ara?
— Em poso al costat de la majoria parlamentària. Ningú no té la raó sobre els instruments. La manera de votar és un instrument. .... Quan es pren una decisió així, se’n prepara l’execució. Jo tinc l’encàrrec de fer realitat allò que va dir la gent a les urnes.

...

—…
— ... Com a diputat independent tinc la meva opinió pròpia de les coses que no tenim al programa.  En allò que no tenim al programa, tenim llibertat de vot. Si la idea del nostre programa electoral era un compromís de preparar la independència, si ho fem amb un referèndum o amb unes eleccions, és instrumental. Perquè l’objectiu no és el referèndum. ... Un cop presa la decisió, s’ha d’actuar de manera unida.
...


—Tothom veu les coses clares? No hi ha dubtes ni pors?
—No sé què vol dir la paraula ‘dubtes’. Dubtes sobre què s’ha de fer? No he estat capaç d’apreciar-ne ni al grup parlamentari ni al govern. Quan fas una proposta de govern com el referèndum i el parlament te l’aprova, estàs obligat a complir. ...
...


—Aleshores, ja ho tenim.
—Un aparell estatal es pot imposar fàcilment a mil persones. Es pot imposar d’una manera relativament fàcil a deu mil persones. Però és molt més difícil d’imposar-se a cinquanta mil o cent mil persones.... Però si el govern de Catalunya posa les urnes, no les podran pas retirar. Depèn de tothom que ho puguin fer. ...
...


—I amb això ja n’hi haurà prou?
— ... Una de les coses que més m’ha agradat aquests últims mesos és la determinació de la gent. He fet molts actes darrerament amb l’ANC i Òmnium. I veig determinació i consciència del moment. La gent veu clar que la cosa va més enllà del govern i dels diputats. Si la pregunta que em feu és si l’estat espanyol ho pot aturar, la resposta és que depèn de nosaltres. I aquest nosaltres és tot l’espai sobiranista. També els sobiranistes no independentistes. Depèn de si aquest espai consent que l’estat espanyol faci d’estat.
....

Llegiu l'entrevista sencera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada