dimecres, 30 d’abril del 2014

"Esto me parece una estupidez", l'anècdota en el dia a dia del carrer


El dia a dia en la recollida de signatures per a la campanya “Signa un Vot” ens porta nombroses anècdotes. La Pilar Trenchs ens n'ha explicat una:

A l'entrada i sortida de l'Hospital on la gent sovint va encaparrada escolleixo els fulls de ma (“flyers”) que em semblen mes lleugers.

Ahir portava a la mà els de coloraines dels "7 dubtes"
català i en castellà i entremig, tot separant-los, uns quants de "Respuestas", que són els que al meu entendre tenen un contingut més potent.


Dono el bon dia a una senyora madura de pell blanca, rossa i amb ulls blaus, tot allargant-li un dels flyers i invitant-la a signar per a la independència de CAT.





La seva resposta, sense ni tant sols mirar el full i amb un marcat accent forà: "Esto me parece una estupidez."

Respiro fons i compto fins a tres i, ja darrera d'ella, li dic que "a mi el que em sembla estúpid es rebutjar informació".

Segueix el seu camí. Segueixo amb la meva tasca i després d'una bona estona se m'adreça la mateixa dona dient-me: "tiene usted razón, deme información", fa una pausa i en un to de veu inquisidora prossegueix : "en español". I li dono un full de ma (“flyer”)  de cada.

Aquí s'acaba l'incident. Com diu el company Xavier Oller, un dels voluntaris assidus en aquesta taula fixa, "més que el nombre de signatures que recollim, clarament a la baixa atès que molta gent ja ha signat, l'important és que estem presents al carrer". Jo valoro  l'oportunitat que tenim de dialogar amb els nostres conciutadans.


Pilar Trenchs (ANC Horta-Guinardó)

Llegiu tots els articles que hem escrit els companys d'ANC Horta-Guinardó

1 comentari:

  1. Una bona resposta, Pilar! Sempre hi ha algú que dóna la nota, tot i que són casos, això, anecdòtics. A mi ja m'han preguntat, inquisitorialment, quan cobro (!!!) per informar i recollir signatures a peu de carrer o quantes subvencions públiques rep l'ANC, quan se sap que l'ANC només rep diners dels associats. Hi ha gent que no entén (o prefereix no acceptar) que pugui haver-hi conciutadans que treballin per als altres i de grat de forma voluntària.

    ResponElimina