dimecres, 8 d’agost del 2012

L'independentisme ja és majoritari i creix com mai abans ho havia fet

L'independentisme creix i ho fa a Catalunya a un ritme vertiginós. En deu anys escassos els partidaris de la plena sobirania de la Nació catalana han passat del 30% al 60%. Aquest augment del sobiranisme és inversament proporcional al descrèdit de l'estat de les autonomies.

Avui podem dir que ja som majoria i que si ara se celebrés un referèndum vinculant guanyaria abastament el "SÍ" en el global de la població.

Aviat aquesta pregunta es podrà fer de forma oficial a tots els catalans

Una dada prou significativa, la venda d'estelades a Catalunya es dispara. Una recerca realitzada pel diari electrònic Directe!cat a 48 establiments de tot Catalunya ho confirma: el pols indpendentista del país s'accelera. Només cal veure les dues darreres Diades per adonar-se de quin és el clam unànime i que ja onegen més estelades que senyeres.


L'independentisme s'ha apoderat dels mitjans, que donen fe que l'Assemblea Nacional Catalana és el moviment civil independentista més ampli que mai hi ha hagut a Catalunya ("El sobiranisme s'obre camí", La Vanguardia, 4-8-2012), i les iniciatives independentistes s'han multiplicat en els darrers mesos: l'Associació de Municipis per la Independència, les diferents mocions municipals de suport al moviment independentista, concerts multitudinaris com el que es va celebrar a Girona, l'Assemblea Nacional Catalana i la seva Marxa cap a la independència, que està mobilitzant milers de persones en tots els pobles i ciutats del País... Sí, a Catalunya bufen vents de canvi i de llibertat.

Avui ens expressem ja sense por i "donant la cara". Això mateix demana la web Dóna la cara per la Independència, iniciativa de l'Extensió local de Berga de l'Assemblea Nacional Catalana. L'objectiu? Assolir un milió d'adhesions de ciutadans que cedeixen una fotografia seva que es col·loca sobre el mapa.

El cert és que ja no hi ha marxa enrere, com ens mostra aquesta foto que un lector ha enviat a la Vanguàrdia, on es veu un toro acorralat per estelades. Espanya, qua tanta por té de perdre'ns no fa més que donar-nos raons per enfilar el nostre camí amb urgència.


Cada dia som més, i en la manifestació de l'11 de setembre d'enguany hi hem de ser tots!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada