dijous, 4 de febrer del 2016

CRÒNICA: Cornellà, continuem mobilitzats


L'acte de Cornellà ens ha ajudat a aixecar els ànims que durant aquest darrers mesos havien decaigut una mica.

A la primera part de l'acte personatges rellevants de la història de l'independentisme (Blanca Serra, Carles Moyà alcalde de la primera consulta, i altres) van fer breus i rellevants parlaments entorn a la història de l'independentisme.

Després van intervenir dos diputats: en LLuís Llach per JxS i la Mireia Boya per la CUP. Van voler mostrar l'acord existent i la futura col·laboració entre aquestes dues formacions . Per reforçar la imatge d'unitat també van pujar a l'escenari, encara que sense fer intervencions, una representació de tots els partits que formen part de JxS.




Tot seguit persones representatives i expertes en els sectors més importants que es desenvoluparan durant aquest divuit mesos van sortir a explicar els diferents plans de treball i les expectatives. Es va parlar breument d'estructures d'estat, d'internacionalització, de pla de xoc social, de procés constituent i de desconnexió per tal de mostrar que ja fa temps que s'està treballant en tots aquests aspectes i que ara no  comencem de zero.

A continuació responsables de diferents programes de l'ANC van explicar, de manera molt general, el pla de l'Assemblea centrant-se bàsicament en tres aspectes:

  • La coordinació de les diferents assemblees per tal de centrar les accions en els objectius primordials.

  • La coordinació dels debats constituents, remarcant el paper de la societat civil que ha d'ajudar a impulsar-lo i a estendre'l a diferents àmbits. 

  • Les futures mobilitzacions tot considerant que ens tocarà estar alerta davant els atacs que ben segur ens arribaran des de l'estat espanyol.


Va acabar l'acte amb un parlament del President de l'ANC, Sr. Jordi Sànchez, adreçat als parlamentaris i a la societat civil. Va agrair tant a uns com a altres la feina feta i va animar a continuar amb il·lusió i empenta malgrat que les coses no seran fàcils a partir d'ara.

Els principals aspectes que es van remarcat per part de les diferents intervencions van ser:

  • La importància que tenim els membres de la societat civil amb impuls al procés amb el nostre treball i en la defensa de les institucions que es poden veure atacades durant aquests propers mesos. 
  • La importància del procés constituent, procés que ens ha de conduir a l'elaboració d'una constitució per a tots els habitants de Catalunya, per la qual cosa serà mot important que ens esforcem en impulsar la participació de tothom, participació dels independentistes així com també dels que no ho son

Laura Bartolí i Teresa Calveras
HGxI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada