divendres, 31 de maig del 2013

CRÒNICA: Oriol Junqueras als Lluïsos d'Horta


Més de 400 persones. El teatre dels Luïsos d'Horta, ple a vessar i amb molta gent sense poder seure, per sentir la conferència d'Oriol Junqueras, president d'ERC,  sota el títol: "La independència és la nostra oportunitat". 


Lolo Calero: "En Cataluña hay muchos españoles que nos sentimos catalanes y que defendemos la independencia"


L'encarregat d'obrir el foc sobre l'escenari ha estat un veï de Sant Vicenç dels Horts d'origen extremeny, Lolo Calero, que s'ha guanyat el públic amb un discurs senzill, espontani i ple d'emoció: "Catalanes somos todos, vengamos de donde vengamos" "hay que dejar claro a PP y PSOE que en Cataluña hay muchos españoles que nos sentimos catalanes y que defendemos la independencia". Gran ovació.

Lolo Calero, estimar Catalunya no vol dir renunciar als orígens ni a la identitat


Junqueras assalta l'escenari fent gala d'un total domini escènic. Micròfon en mà, no triga a situar-s'hi al mig, alhora que ordena abaixar els focus que l'enlluernen i que no li deixen veure el públic.


Oriol Junqueras, president d'ERC, va triomfar un cop més entre els veïns d'Horta


Els diners hi són, però ens els prenen

"Tenim motius per l'esperança: les exportacions catalanes creixen any rere any. La ciutat de Barcelona és una de les més competitives del món. Però podríem fer molt més si els recursos que generem els catalans amb el nostre esforç, no els cobrés un altre. Ja no poden dir que els catalans som molt rics, perquè no és veritat, tenim centenars de milers de pobres i ens continuen expoliant."

"Amb la independència podríem disposar de recursos per a les nostres escoles, per als nostres hospitals, per a les nostres infraestructures, peces clau per poder combatre la cruesa de la crisi econòmica i social."


"El cost de tres submarins espanyols equival al pressupost anual de l'Hospital de Bellvitge, la Vall d'Hebrón i el Clínic. El pressupost de Defensa d'una setmana equival a tot el pressupost destinat a les Universitats catalanes en tot un any!"



Som un sol poble

"Guanyarem si fem entendre a la nostra gent, vinguem d'on vinguem, parlem la llengua que parlem, que ens estem jugant el nostre futur, el futur dels nostres fills i dels nostres néts." 


"L'alternativa no és barallar-nos per les engrunes, sinó defensar allò que és de tots."

Només convencerem si ens guanyem el cor de la gent

"Hi ha una cosa més important que la independència: estimar la gent. A més d'arguments rigorosos, ens cal convèncer des de la proximitat emocional, fer nostres els problemes i neguits dels veïns i donar el millor de nosaltres."

L'acte es va cloure amb aquesta reflexió, una sentida ovació del nombrós públic i crits d'in-inde-indedependència.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada