divendres, 13 de juliol del 2012

Els Municipis per la Independència es conjuren pel referèndum

L'AMI acorda celebrar la consulta sobre la independència "el més aviat possible" però quan "constatin" que els catalans votaran que "Sí"

Els alcaldes de Girona i Vic, entre d'altres, han presidit l'acte Foto: QS/ND

L'associació que catalitza l'independentisme de 485 ajuntaments, 24 consells comarcals i una diputació, ha aprovat dos manifestos dirigits a dos objectius estratègics de la política catalana. En primer terme, l'associació que presideix l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, ha tirat endavant un manifest de suport a la Marxa per la Independència, encetada a Lleida la setmana passada i impulsada per l'Assemblea Nacional Catalana, que inclou tot un repte: "la ferma voluntat de no aturar-nos fins aconseguir ser un estat d'Europa".


Amb aquesta premissa, l'AMI s'imposa "treballar perquè el més aviat possible els municipis adherits convoquin, tots el mateix dia i amb la mateixa pregunta, una consulta que ens permeti saber el nivell de suport popular que tindrà la futura constitució d'un estat català sobirà".

Comptat i debatut, una consulta sobre la independència que sigui oficial però no vinculant i quan aglutini un 60% de la població del país. De fet, el manifest afegeix que d'acord amb el resultat se celebrin eleccions anticipades amb l'objectiu de celebrar un "pebliscit d'autodeterminació".


Així mateix, els municipis independentistes asseguren que "si l'estat espanyol no permetés la celebració de la consulta o si en aquesta el poble català s'hi pronunciés favorablement, els diputats elegits haurien de proclamar la independència nacional i constituir l'estat propi català".

Nació Digital

Notícia relacionada: L’ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA I L’ASSOCIACIÓ DE MUNICIPIS PER LA INDEPENDÈNCIA CONSTITUEIXEN UNA COMISSIÓ DE TREBALL CONJUNTA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada