dimarts, 7 de novembre del 2017

OPINIÓ: "La nova forma de fer política que desitgem", per Teresa Calveras

Volem el nostre govern lliure i a Catalunya

Per què defensem el nostre govern? Aquesta sembla una pregunta que té una resposta obvia: el defensem perquè l’hem votat, va tenir majoria a les darreres eleccions i creiem que és el govern legítim de Catalunya.

Però hi ha més coses. Al nostre país hem passat de dir que “tots els polítics són iguals” a considerar que hi ha moltes diferències entre ells i a valorar els que actuen amb valentia i honradesa. Només cal donar una mirada a les xarxes. Allà es veu ràpidament que hi ha molts comentaris de persones que defensen l’alliberament del govern i que no ho fan des d’un punt de vista polític sinó des de la consideració, la gratitud i l’afecte.

Què ha passat que ha originat aquest canvi? Crec que hauríem de tenir en compte diversos aspectes.

Un seria el fet que el govern de Catalunya va tenir en compte les peticions que es feien des de la societat civil i va procurar donar-hi resposta.

Un altre seria l’arribada de polítics nous a l’escena del país. Persones que estan disposades a dedicar una part de la seva vida a la política i que no són com els polítics vitalicis als quals estem acostumats, aquells que no se’n van mai, que duren anys i panys i que defensen aferrissadament els seus llocs de manera que no sabem mai si treballen per defensar les seves idees i pel bé del país o només volen mantenir sou i privilegis.

El tercer factor seria que el govern de Catalunya ha estat fidel en la defensa de les promeses electorals que va fer quan va ser elegit. Aquest fet és sorprenent per la crítica demolidora que implica del funcionament bastant generalitzat de la democràcia al nostre país. Ser conseqüent amb allò que es promet no se sol fer. Només cal veure les vegades que els partits del nostre Parlament, no compromesos amb el procés ni amb el govern, han demanat que s’abandonés la defensa de l’independentisme, quan aquest havia estat el punt central del programa electoral.

Aquests fets, essencialment democràtics tots, comporten una gran diferència amb la política anterior, fins i tot amb la que es fa dir “nova” i són aspectes que hauríem de preservar en el nou país que volem construir. Farem una nova constitució ben aviat i ja ara hem d’anar actuant de manera coherent amb aquestes idees regeneradores, posant-les en pràctica per bandejar tot allò que considerem caduc, corrupte i injust.


Teresa Calveras
HGxI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada