dimecres, 19 de juliol del 2017

OPINIÓ: "A qui serveix Ada Colau?", per Teresa Calveras

Som immersos en una allau de comunicats, informacions i rumors més o menys contrastats que exigeixen als ciutadans una bona dosi de crítica per tal de no caure dins aquest maremàgnum d’informació/desinformació.

No va bé que els polítics facin declaracions i afirmacions ambigües que no expliquen gaire bé res i només afegeixen frases buides a la confusió.


La Sra, Colau acaba de repetir una opinió molt utilitzada pels partits contraris al referèndum des de fa temps, “el referèndum divideix la societat”. En el cas d’aquests partits tinc molt clars els motius que els porten a repetir aquesta frase, que no són altres que combatre la democràcia per mantenir l’status quo. Voldria pensar que els motius de la Sra. Colau no són aquests i és per això que m’agradaria que s’expliqués i contestés algunes preguntes que els ciutadans ens fem.


Donat que en els referèndums sempre es tria entre dues opinions diferents, què té aquest referèndum que, a diferència dels altres, divideix la societat mentre els altres s’accepten com a manifestacions democràtiques i participatives, que de fet són?
 

No creu que negar el dret d’expressió a través de les urnes a la ciutadania també divideix la societat?

Em sembla que el fet de fer un referèndum acull la diversitat social i posa les bases per solucionar problemes existents mentre que no deixar-lo fer és un acte de repressió.

Teresa Calveras
HGxI

1 comentari:

  1. Absolutament d'acord Teresa. Sembla mentida que la nostra alcaldessa utilitzi els mateixos arguments que la resta de polítics de partits tan "casposos" com PP, PSOE i Cs. Al final serà veritat que li fa por una autèntica revolució (perquè d'això va el desig de la república catalana). Ja sabem que qualsevol dinàmica de canvi social profund toparà amb una resistència i un rebuig per part dels que estan instal·lats en l'statu quo, tanmateix...resistència i oposició per part de persones que presumeixen de ser d'esquerres!
    En qualsevol cas, aquesta revolució (com totes) és del poble, és nostra i les opinions de cadascú tenen el valor i el pes que tenen.
    Cada dia que passa estem més a prop!

    ResponElimina