dilluns, 26 de novembre del 2012

25N: HA GUANYAT EL SÍ

La societat catalana ha votat i ha decidit majoritàriament que vol fer la consulta independentista aquesta legislatura. Dels 135 escons, 87 defensen el dret a decidir. El projecte polític de CiU, ERC, ICV i la CUP és clarament majoritari al Parlament. Avui més que mai al País li cal unitat, grans acords i voluntat d'entesa política. Ara ningú admetria que es faci un pas enrere.



La majoria a favor de l'Estat propi hi és. És el primer Parlament amb majoria independentista des de la restauració de la democràcia (CiU i ERC són les dues primeres forces). La participació del 70%, la més alta que hi ha hagut mai en unes eleccions catalanes, no fa més que reforçar el procés. Només 28 diputats són obertament contraris al dret a decidir de Catalunya: C's i PP.

Així és com ho ha entès la premsa internacional:

The Guardian: Calendari de la independència: un cop ha començat ja no es pot parar.

Reuters: Els separatistes guanyen a Catalunya, Espanya.

Le Monde: Els nacionalistes catalans reculen davant l'esquerra independentista.

Aljazeera: Els resultats electorals a la regió espanyola de Catalunya donen als partits proindependència la majoria dels escons.

AFP (França): Coalició independentista, a la baixa; esquerra independentista, a l'alça.

Financial Times: Els catalans fan un pas cap al trencament.

La internacionalització del conflicte català ha tornat a guanyar, amb desenes de periodistes d'arreu del planeta fent el seguiment de les eleccions. Només la premsa espanyola hi veu un fracàs del procés.

Informació relacionada:

>> COMUNICAT ANC: “Hem passat d’un Parlament autonòmic a un de sobiranista, això és històric” (Carme Forcadell)
>> (VÍDEO) Les dades del triomf sobiranista
>> Carme Forcadell: 'Els partits sobiranistes tenen la responsabilitat de posar-se d'acord'

1 comentari:

  1. Partits de fora de l'arc parlamentari també treballen per la independència de Catalunya. I SI també des dels municipis en els que hi tenen representació.

    ResponElimina