divendres, 12 d’abril del 2019

Comunicat del Secretariat de l'ANC al socis: "Primàries Catalunya, un procés necessari"

De cara a les pròximes eleccions municipals, l’Assemblea Nacional Catalana considera que és fonamental aconseguir, al màxim de municipis, alcaldies independentistes que tinguin un compromís electoral inequívocament vinculat a fer efectiva la República catalana. L’Assemblea donarà suport a les candidatures que treballin per a la independència i per a la implementació de la República catalana. No n’hi ha prou que diguin que són independentistes. Ja no estem en temps de voluntats, sinó de treballar-hi.

Per tal de donar la màxima importància a les eleccions municipals 2019, per la proximitat entre institucions i ciutadans, entre govern local i persones del municipi, l’Assemblea Nacional Catalana assenyala dos pilars bàsics i de gran importància estratègica:

1. La República catalana ha de tenir presència immediata a tots els municipis, que són la primera frontera de contacte amb una ciutadania amatent de percebre els avantatges tangibles dels valors republicans, que la cursa electoral municipal ha d'aprofitar per difondre i després els governs locals independentistes hauran de fer realitat. Així, l’Assemblea Nacional Catalana demana a les candidatures i als futurs governs locals que despleguin les següents eines de país:
Impulsar la sobirania fiscal: pagar els impostos, les taxes i altres tributs directament a l’Agència Tributària Catalana.
Exigir que la xarxa de fibra òptica sigui pública i no depengui com ara de les empreses de l’IBEX35.
Apostar per empreses deslligades del poder polític i econòmic de l’Estat espanyol, seguint el camí ja iniciat per la ciutadania.
Afavorir el consum de proximitat, per tal de crear riquesa per a les empreses locals i beneficiar el medi ambient.

2. Alhora, tal i com ja va exposar en el seu posicionament de cara a les eleccions espanyoles, l’Assemblea demana als partits independentistes:

  • No pactar cap formació de govern municipal amb els partits que van donar suport al 155, sinó que facin pactes de govern entre ells, 
  • Començar a fer República catalana per no dependre del vot d’altres i des dels ajuntaments
  • Pressionar el Parlament i el Govern de la Generalitat perquè la implementin.

Primàries Catalunya, un procés necessari 

L’Assemblea Nacional Catalana, com a actor fonamental de la societat civil, ha de promoure la participació activa de tots els independentistes en les accions polítiques fins que tinguem implementada la República catalana. A tal efecte ha promogut el procés de Primàries a diferents pobles i ciutats de Catalunya, amb la doble voluntat de generar candidatures obertes i integradores, i d’estimular la regeneració política fomentant la participació activa de la ciutadania.

A partir del 23 de març, quan va finalitzar el període d’eleccions internes per tal de confeccionar les candidatures de Primàries Catalunya, l’Assemblea també va donar per acabada la seva tasca en aquest projecte.

Aquest procés ha possibilitat un ampli debat ciutadà, d’una gran riquesa de matisos i participació, que de ben segur tindrà transcendència. Però respectant la seva transversalitat, l’Assemblea no oferirà un suport exclusiu a les candidatures de Primàries.

Secretariat Nacional
Assemblea Nacional Catalana

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada