dilluns, 28 de gener del 2019

Estimada Assemblea. Article d'Andreu Barnils a Vilaweb

"Estimada Assemblea, he vist el vídeo en què titlleu d’autonomista el govern Torra i us queixeu de les promeses no complertes. Crec que teniu tota la raó, que és un vídeo molt ben fet, que les idees que expresseu són ben legítimes i que la idea del vídeo no té res, absolutament res, a veure amb l’ANC. Perdoneu que us ho digui, i espero no ofendre, però sembla un vídeo fet per un partit polític. Potser, qui sap, vés a saber, us idealitzo massa, però diria que l’Assemblea és molt més que això. I m’explicaré.

L’Assemblea es funda el 2011, just quan s’acabaven d’organitzar les 547 consultes populars sobre la independència a tot Catalunya. L’enyoradísssima Carme Forcadell sempre ho explica, això.

...

Sabent que la força moral te la dóna l’acció, no pas la teoria, potser l’ANC es pot demanar si el que fa falta ara no és la mateixa cosa de sempre: començar la feina a escala local i després anar al govern i dir: això que hem fet nosaltres, et toca fer-ho a tu, govern.

..."

Llegiu l'article sencer en aquest enllaç

1 comentari:

  1. El Sr. Barnils aquest cop patina una mica. ens està dient que els nostres polítics no poden fer res per ells mateixos? Per implementar una república es necessita fer política i l'ANC no es dedica a això, altrament seria molt criticada. El que sí ha fet l'ANC és obrir un nou meló: implementar sistemes de primàries obertes per donar veu a la ciutadania. Però aquest camí els partits lluny de copiar-lo s'han posat a criticar-lo i fins hi tot han predit que seria la fi de la nostra assemblea. I sembla que el Sr. Barnils també s'hi apunta i insinua que estem descarrilats amb el títol del seu article: on aneu? I jo dic al mateix als partits independentistes: on aneu? Que prenguin exemple dels partits del 155 que van sempre a la una quan es tracte de la unitat de la seva pàtria. Aquí els nostres no tenen pràctica de poder estatal submergits durant tant temps en la teranyina autonomista i encara estan amb el seu rotlo de "cal diferenciar-nos per les polítiques que volem fer als ajuntaments" quan la veritat és que sense Estat propi només podran fer polítiques espanyolistes. Els partits no hi veuen més enllà del seu cercle i estan condicionats únicament per assegura-se la seva supervivència enfront els que consideren els seus enemics. No tenim encara líders amb mentalitat d'ESTAT !!!!

    ResponElimina