Seguiment del full de ruta

dissabte, 1 de setembre del 2018

OPINIÓ: "Fem la República", per Alfons Carreras

Arriba una nova diada. L’any passat els més optimistes deien que seria l’última diada reivindicativa. En un any s’ha fet un referèndum d’autodeterminació prohibit i els polítics que ho feren possible són a la presó sense jutjar. L’Estat Espanyol ha suspès els drets fonamentals i està disposat a tot. Ens han pegat, ens han mentit i han alimentat la violència contra nosaltres per salvar el poder dels que realment manen.

Han provat de doblegar-nos. Però com es pot doblegar a milions de persones que tenim la voluntat de construir una societat millor?
 

Ens diuen utòpics. Les utopies, igual que la sàtira i el sentit de l’humor, obren la ment. Les societats envelleixen i les persones s’acostumen al “statu quo” en el que la llibertat es converteix en una presó i la veritat en mentides. Les utopies ens conviden a fer-nos les preguntes correctes i som nosaltres qui hem de cercar les respostes.
 

Per això l’eslògan d’aquesta diada, «Fem la República», em sembla molt encertat. Comencem a parlar dels valors republicans. Aquells que pel carrer en diuen fàstics de la república tal vegada són els que en són més necessitats perquè ja han perdut la il·lusió en la política i en la societat. No saben ni volen saber que una altra política és possible. Per això els mitjans unionistes els bombardegen contínuament amb “fake news” desprestigiant i apagant el nostre missatge.

Hauríem d’aconseguir posar la República al centre dels debats i dels mitjans parlant dels valors cívics, ciutadans i ètics que fan de la República un espai comunal.


 
Alfons Carreras
HGxIn

1 comentari:

  1. Només des de les utopies s'han generat els grans avenços de la humanitat. Quan la societat, en general, deixa de fer-se preguntes i accepta sense més les estructures imposades per les elits extractives, ens convertim en "carn de canó", en peons necessaris per tal que la maquinària segueixi funcionant.

    Ens trobem, tots, ho vulguem o no, davant d'un canvi de paradigma que comportarà canvis disruptius. El model occidental actual, basat en el consum i el creixement sense fre, s'ha acabat, ha tocat fons. Els estats grans, formats per desenes o centenars de milions de ciutadans, no poden resoldre els problemes de la ciutadania. Necessitem un nou marc, recuperar la il·lusió i trencar definitivament amb el segle XX.

    Això només és possible a partir d'estructures més reduïdes, menys pesants, més properes. Això només ens ho pot donar la República catalana!

    David Calabuig
    HGxInd

    ResponElimina