divendres, 30 de novembre del 2012

Carta de Carme Forcadell als membres de l'ANC: "El tercer pas serà guanyar el referèndum"

Carme Forcadell, presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana ens ha fet arribar una carta als membres de les assemblees territorials i de les sectorials valorant els resultats electorals. Destaca que 'hem passat d'un parlament autonòmic a un parlament sobiranista' i anuncia que l'ANC continuarà la tasca que s'havia proposat per tal que els diputats condueixin el país a la independència.


Companyes i companys,
El dia 11 de Setembre vam fer el primer pas cap a la independència, el 25 de novembre vam fer el segon pas i ara hem d’assegurar el tercer, guanyar el referèndum.
Hem passat d’un Parlament autonòmic a un Parlament sobiranista amb 74 diputats independentistes i 28 unionistes; una fita històrica, i tenim 87 diputats disposats a treballar pel referèndum. El poble català ha demostrat que vol la independència, gairebé un 70% han anat a votar i la majoria ha votat a favor de l’Estat propi. Ens ha d’omplir de satisfacció veure que tenim un país plural i divers que està ben representat dins de l’Assemblea Nacional Catalana.
Les eleccions ens han servit per veure on hem d’acabar de consolidar la majoria social i estendre el nostre missatge. Per tant, des de l’ANC continuarem amb la tasca que ens havíem proposat i estarem amatents perquè els diputats i diputades elegits facin la feina per a la qual han estat votats: conduir aquest País a la independència.

Us encoratjo a continuar treballant, com fins ara, sabent que cada cop tenim més a prop el nostre somni i la nostra llibertat.

Independència és llibertat, Catalunya nou estat

Carme Forcadell
Secretariat Nacional

dijous, 29 de novembre del 2012

Paraules d'en Charlie, un amic irlandès

Us presento una carta que em va remetre ahir un amic irlandès, molt favorable a la causa catalana.

Crec que la carta reflecteix bastant bé els sentiments viscuts aquest dies per en Charlie, i m’ha semblat interessant  donar-la a conèixer als companys de la nostra AT i veïns del districte, perquè saber que altres persones de llocs llunyans ens acompanyen  ajuda a no abaixar la guàrdia i a aixecar l'autoestima.




Charlie, un gran amic irlandès dels catalans i de Catalunya, em diu que ha estat tota la setmana amb molts pensaments, bons desitjos i afecte per a tots els seus amics catalans.

Em diu que té penjada l'estelada a la xemeneia de casa seva (comprada a Canet de Mar per la Diada), a Donegal, a la República d’Irlanda, que fa que molts cotxes facin sonar la botzina amicalment quan passen per davant de la casa. M’explica que a Carndonagh i  també a Derry (Irlanda del Nord) hi ha un fort sentiment de comprensió envers Catalunya i la nostra situació, atès el paral·lelisme que hi ha entre la República d’Irlanda (on va néixer) i Irlanda del Nord (on viu).

Em comenta que aquesta setmana no ha deixat de parlar amb tothom que ha tingut oportunitat sobre les  eleccions del dia 25. Em consta que fins i tot havia organitzat una conferència amb amics seus,  relacionada amb la nostra situació com a poble.

Gràcies a la TV per satèl·lit de què disposa, aquesta nit ha pogut seguir a la televisió irlandesa, la BBC i d’altres, europees i americanes, la cobertura, molt extensiva, de les nostres eleccions, i que els comentaris i la comprensió de la situació catalana ha estat força encertada.

També diu que la posició del govern espanyol no ha quedat ben parada, que ha estat vista com molt assetjadora i mentidera, que la independència de Catalunya és imparable, donant estadístiques molt  incòmodes per a Madrid i que la nostra campanya ha estat un èxit tenint en compte l’extensió i el ressò mundial que ha tingut.

I signa com a “orgullosos catalans irlandesos”, ell, en Charlie, i la Kathleen, la seva esposa.

Enric


Bona Nit Enric,

 Thank you my dear friend - I must tell you that my mind this weekend is consumed and full of thoughts and good wishes for you and my Catalan friends and many thousands of Catalans that I do not know but I deeply feel a great bond and affection with and  also for your country that has given me and my family so much within these short years.


  I have just returned from Donegal were we had the Free Catalan flag flying from the chimney of the house and many cars sounded their horns as they passed -  I was very, very pleased. In Carndonagh as in Derry there are strong feeling about your situation. I have not stopped talking to people in last week and made them aware that the election day was today Sunday and that they should watch events closely.


 Today the Irish, British, Middle East and European TV Channels along with Americans channels are all covering the election extensively and the comments and understanding of the issues are being delivered satisfactorily for me. The Spanish Government are not being portrayed very well and are being seen as bullies and telling untruths about Catalunya. Many are saying that the campaign for independence is unstoppable and are giving economic statistics that must be an embarrassment to Madrid. Your campaign has been very successful when it is being covered so much across the world - well done to all Catalans. I am sure you are very tied at this moment but please enjoy as history is being made that is for sure.


 Talk soon 


Charlie i Kathleen
(Proud Irish Catalans)
xx

dilluns, 26 de novembre del 2012

25N: HA GUANYAT EL SÍ

La societat catalana ha votat i ha decidit majoritàriament que vol fer la consulta independentista aquesta legislatura. Dels 135 escons, 87 defensen el dret a decidir. El projecte polític de CiU, ERC, ICV i la CUP és clarament majoritari al Parlament. Avui més que mai al País li cal unitat, grans acords i voluntat d'entesa política. Ara ningú admetria que es faci un pas enrere.



La majoria a favor de l'Estat propi hi és. És el primer Parlament amb majoria independentista des de la restauració de la democràcia (CiU i ERC són les dues primeres forces). La participació del 70%, la més alta que hi ha hagut mai en unes eleccions catalanes, no fa més que reforçar el procés. Només 28 diputats són obertament contraris al dret a decidir de Catalunya: C's i PP.

Així és com ho ha entès la premsa internacional:

The Guardian: Calendari de la independència: un cop ha començat ja no es pot parar.

Reuters: Els separatistes guanyen a Catalunya, Espanya.

Le Monde: Els nacionalistes catalans reculen davant l'esquerra independentista.

Aljazeera: Els resultats electorals a la regió espanyola de Catalunya donen als partits proindependència la majoria dels escons.

AFP (França): Coalició independentista, a la baixa; esquerra independentista, a l'alça.

Financial Times: Els catalans fan un pas cap al trencament.

La internacionalització del conflicte català ha tornat a guanyar, amb desenes de periodistes d'arreu del planeta fent el seguiment de les eleccions. Només la premsa espanyola hi veu un fracàs del procés.

Informació relacionada:

>> COMUNICAT ANC: “Hem passat d’un Parlament autonòmic a un de sobiranista, això és històric” (Carme Forcadell)
>> (VÍDEO) Les dades del triomf sobiranista
>> Carme Forcadell: 'Els partits sobiranistes tenen la responsabilitat de posar-se d'acord'

divendres, 23 de novembre del 2012

La força tranquil·la del sobiranisme


La magnitud del moviment sobiranista

Pensem un moment en la magnitud de l’actual moviment sobiranista. Estem davant un fenomen excepcional: un moviment que no ha parat de créixer en els darrers anys fins a esdevenir majoritari, però que ha hagut d’obrir-se pas a contracorrent, és a dir, sense cap suport institucional i enmig d’un entorn mediàtic dominat pels mitjans d’informació espanyolistes. A partir de la gran Diada, amb la conseqüent presa de posició del Parlament, compromès a convocar un referèndum d’autodeterminació en aquesta legislatura, la situació canvia significativament: hi ha un pronunciament explícit dels representants polítics i socials, col·legis professionals, sindicats, món acadèmic i empresarial, etc., i uns (pocs però influents) mitjans d’informació catalans (premsa en paper i digital, ràdio i cadenes de TV) que fan d’amplificadors del debat social a l’entorn de la independència. Per tant, si el sobiranisme ha aconseguit ser tan important sense a penes mitjans al seu abast i solament gràcies al voluntariat, imaginem-nos si no guanyarà encara més adeptes amb un bon suport polític, institucional i mediàtic. Ara tot just estem iniciant aquest procés, que previsiblement desembocarà en rotundes majories independentistes i l’assoliment d’un estat propi.



Ja som majoria els que volem un estat propi

La manifestació del passat 11 de setembre va ser la més multitudinària que mai hi ha hagut a l’Estat espanyol. En només sis mesos, des de la seva constitució, l’ANC va ser capaç de convocar la manifestació más gran de la nostra història: 1,5 milions de persones van cridar a favor de la independència de Catalunya sota un lema comú: Catalunya, nou estat d’Europa. Aquest col·lossal esdeveniment va ser vist per milions de persones a tot el món i els catalans vam projectar una imatge de poble tranquil, obert, democràtic, constructiu i de fermes conviccions. No tenim exèrcit, tenim la força dels nostres vots.

Catalunya és una nació mil·lenària que ha de poder relacionar-se amb els altres països del món d’igual a igual. Catalunya pot ser un estat de ple dret com ho és Dinamarca, Noruega o Suïssa, i en el marc de la Unió europea. És demanar molt?

Avui som majoria els que volem una Catalunya independent. Només cal que aquesta voluntat es tradueixi en decisions polítiques. En aquest sentit un dels mèrits de l’Assemblea Nacional Catalana ha estat articular una massa social plural envers un objectiu comú i fer que el Parlament es posicioni. Sense una demostració de força democràtica com la manifestació de la Diada, el procés actual cap a la independència no hagués estat possible.

Salvi Pardàs (HGxI)

dijous, 22 de novembre del 2012

L'Estat català tindria un PIB per càpita superior al d'Itàlia, segons el Financial Times

La prestigiosa publicació econòmica Financial Times no té cap mena d'inconvenient a analitzar, avui, quin seria el cost real de la independència de Catalunya. L'editor de la secció "Inversions", James Mackintosh, analitza aquest supòsit en un vídeo de quatre minuts a partir del fet objectiu que aquest diumenge hi ha eleccions i que, com a Escòcia amb la Gran Bretanya, "els nacionalistes convocaran un referèndum per marxar d'Espanya" si guanyen.

Mackintosh exposa, entre d'altres dades, que el PIB per càpita de l'hipotètic Estat català seria superior al de l'italià, i tan sols se situaria lleugerament per sota de la mitjana europea. En canvi, les restes de l'Estat espanyol es quedarien amb un PIB per càpita molt similar al de Grècia.



>>Vegeu el vídeo

Basant-se en dades del grup Credit Suisse, també analitza les balances comercials de Catalunya amb Espanya i amb la resta d'Europa, i emfasitza que, des del 2010, Catalunya ja exporta més a Europa que no pas a Espanya. Per aquesta raó, conclou que "seria crucial per a l'economia catalana entrar als mercats europeus".

Font: Nació Digital

Notícia relacionada:

>>'The Guardian' estrena una sèrie sobre la independència de Catalunya

dimecres, 21 de novembre del 2012

Independencia, euro y UE

Una Catalunya independiente y fuera de la UE no abandonaría el euro: el país decide la moneda.

Nos manifestamos por un diálogo sereno, lejos de catastrofismos e improvisaciones y en pro de un acuerdo.

La salida de la UE no significaría nuevos aranceles; chocaría con los intereses de las multinacionales.


ARTÍCULO FIRMADO POR: Alícia Adserà, Oriol Amat, Enriqueta Aragonés, Germà Bel, Núria Bosch, Ramon Caminal, Xavier Cuadras, Marta Espasa, Francesc Granell, Modest Guinjoan, Elisenda Paluzie, Alfredo Pastor, Clara Ponsatí, Miquel Puig, Jacint Ros

Algunos de los autores de este artículo se han manifestado públicamente a favor de la opción independentista, otros lo hemos hecho en contra y otros no nos hemos manifestado. Sin embargo, todos consideramos que la ciudadanía debe tener acceso a explicaciones claras sobre estas cuestiones y que, en parte, podemos darlas.

Leer el artículo completo en >>La Vanguardia

diumenge, 18 de novembre del 2012

Catalunya i les ametlles amargues

Aquest estiu em vaig estrenar com a lectora de llibre electrònic amb Un segrest ecologista (Cossetània, 2009) de Josep Vallverdú. Aquest volum conté el relat Ametlles amargues, fàbula que podriem qualificar d'historicista, però amb un objectiu ben clar: recordar-nos que si Catalunya vol ser el proper estat d'Europa cal que els polítics tinguin ben clar el camí cap a la independència que els ciutadans hem iniciat.

En aquest conte l'autor situa la història en el context de l'Europa de l'Est, en concret, en el conflicte entre Rússia i Geòrgia que desencadenarà la creació d'un secretariat de Nous Estats cap el 2014 que té com a origen "les tensions de caire independentista manifestades en regions autònomes de diversos estats europeus ja fos per aspiracions a la unió amb territoris històricament afins, ja fos per simple tradició de sobiranisme". És justament en aquest moment polític que l'escriptor situa el creixement de "les tendències independentistes de Catalunya (...) a causa de les oïdes sordes que sempre obtenien d'Espanya: la crisi econòmica general (...) que els seus habitants atribuïen a la gassiveria de Madrid (...) i les campanyes de difamació humiliants que rebien".

Tot seguint la narració arribem al moment en què la població ha assolit un estat de maduresa en què políticament es fa viable presentar un projecte de consulta popular per la independència. És en aquest punt que Espanya comença a reforçar la seva "constant campnaya mediàtica contra els moviments independentistes". Així i tot, els catalans tenen clar que volen la independència. I es trasllada a les urnes l'aspiració del nostre poble. Llavors, "els polítics van concórrer a fer aliances amb els guanyadors". Catalunya ara la dibuixa a primera plana en la premsa internacional i els grups financers a l'interior, explica, es "manifestaven partidaris d'anar amb peus de plom".

Aleshores, Vallverdú en aquest conte descriu molt bé un possible escenari d'una Catalunya que és a les portes de la independència, els arguments dels contraris alimentats per "grupúscles espanyolistes, que reben suport decisiu de cercles econòmics ultraconservadors"; i com aquest nyec-nyec acaba sembrant de nou el dubte entre la gent que la independència sigui bona per Catalunya. Finalment, a força de votacions i vacil.lacions la ciutadania acaba malfiant-se de la classe política .

Després de tota una sèrie d'incidents molt ben relatats, Catalunya torna a una època de "dilacions i suspensions temporals de temptatives de negociació, que sempre era portada, per la banda catalana catalana,  per elements de tirat molt conservador i no gaire autonomista". I...voleu saber com sa'acaba aquest relat que "un important sector de la ciutadania catalana, més nombrós que en dècades anteriors, abocat a la feina diària, es mostrva resignat al futur polític del país, fos el que fos".

I ara penseu-hi un moment, si volem que aquesta fàbula no s'acompleixi recordeu que cal anar a votar aquest 25-N a partits que incloguin en els seus programes electorals aquests tres punts: la sobirania de Catalunya resideix en el poble català; que s'hagin compromés a treballar immediatament per esdevenir un nou estat d'Europa i que treballin conjuntament amb la resta de formacions, de forma consensuada perquè el nou estat sigui de tots els catalans i catalanes.
  
M. Àngels Pujols (HGxI)

dissabte, 17 de novembre del 2012

Xerrada-col·loqui als Lluïsos d'Horta

Sota el títol "Tens dubtes sobre la independència de Catalunya?" el passat dijous 15.11.2012 vam tenir una xerrada i col·loqui  als Lluïsos d'Horta.

La presidenta dels Lluïsos, la Núria Font, en nom de l'Entitat va presentar l'acte al qual hi van assistir poc menys d'un centenar de persones.




Del Cercle Català de Negocis ens van informar sobre alguns dels dèficits  que patim a Catalunya a causa de les decisions preses des del govern d'Espanya. 

Tot seguit es va obrir un col·loqui en el qual els assistents van poder plantejar dubtes i respostes.

Des de la taula l'Enric i l'Octavi, ambdós de l'Assemblea territorial d'Horta Guinardó per la Independència, van donar resposta a les qüestions que s'anaven plantejant.


En sortir semblava que a tots en va quedar clar que necessitem i volem poder prendre decisions com a país.

divendres, 16 de novembre del 2012

Un grup de sis catedràtics crea una web per combatre les campanyes de desinformació

Sis prestigiosos catedràtics s'han agrupat sota el nom de Col·lectiu Wilson per combatre les "campanyes de desinformació" que s'estan fent per impedir que Catalunya decideixi el seu futur lliurement. La creació d'aquest grup ha estat impulsada per Xavier Sala i Martín, catedràtic a la Universitat de Colúmbia (Nova York). 


Respostes a 7 dubtes sobre la independència


(Cliqueu a sobre de la imatge per ampliar)

Preguntes de la campanya electoral

Avui, en obrir la bústia de casa, m'he trobat amb una publicitat d'un partit en la qual plantegen unes preguntes al lector. Se sobreentén que les preguntes feien referència al supòsit d'una Catalunya independent.

Les preguntes:
  • 1.- Com es pagaran les pensions a 1.600.000 catalans amb només 2.900.000 treballadors?
  • 2.- Creixeria l'atur amb la fuga d'empreses i deslocalitzacions? 
  • 3.- Pot viure la nostra economia fora de la Unió Europea?
  • 4.- Hem d'escollir entre ser catalans o espanyols?
  • 5.- Necessitaràs passaport i creuar fronteres per veure els teus familiars i amics d'altres llocs d'Espanya? 
Entre altres, hi ha una resposta molt simple per a algunes preguntes: consisteix a canviar els termes de la pregunta referint-les a la situació de continuar a Espanya.

Excepte les dues darreres, les preguntes les podríem reformular de la següent manera:

  • 1.- Com es pagaran les pensions als catalans si seguim a Espanya?
  • 2.- Creixeria l'atur amb la fuga d'empreses i deslocalitzacions cas de continuar a Espanya? 
  • 3.- Pot viure la nostra economia fora de la Unió Europea?: I tant que sí, Espanya és la primera interessada en que hi formem part per tal que les seves mercaderies puguin transitar eficientment per ferrocarril o per carretera cap a Europa.
  • 4.- Hem d'escollir entre ser catalans o espanyols? El poble, per boca del seu parlament podrà regular la doble nacionalitat.
  • 5.- Com ho fas per veure els teus familiars i amics de Portugal, França, Andorra...? 
Ben segur que tu també tens les teves respostes. Publica un comentari, aquí més avall, i fes-nos-les saber.

dimecres, 14 de novembre del 2012

SALVADOR CARDÚS: "Hem deixat enrere el temps de l’independentisme per donar pas al de la independència”

Entrevista a fons amb un dels principals teòrics del procés sobiranista de Catalunya, en què s'aborden tots els supòsits de la Catalunya independent: escenari actual, dificultats polítiques, com s'hauria de plantejar un referèndum, quines decisions haurem de prendre, quines estratègies psicològiques, etc.


Llegiu l'entrevista a El Matí.cat.

dilluns, 12 de novembre del 2012

diumenge, 11 de novembre del 2012

Actes programats pel novembre: apunta-t'hi i col·labora!


Benvolguts veïns i associats d'Horta-Guinardó,

Ja som molts els qui formem part d'Horta-Guinardó per la Independència-ANC i ens en congratulem. Cada dia som més. Però en moments crucials com l'actual, mai són suficients les mans que treballen per l'Estat propi. 

Aquest mes de novembre, ens cal la teva col·laboració per poder atendre alguna de les diferents paradetes o per participar en el repartiment de flyers que hem previst organitzar a diversos indrets dels barris del districte.

No cal que et recordem la importància cabdal que tindran les eleccions del proper dia 25, i que hem d'animar tohom a votar els partits que en el seu programa incloguin el compromís de fer possible que Catalunya, si així ho decideix,  pugui exercir lliurement el seu dret a la independència.

Passades les eleccions, seguirem comptant amb tu per poder informar tothom, escèptics i indecisos, als carrers o a les cases,  sobre les raons per la independència.

Per fer aquesta tasca Catalunya només ens té a nosaltres, i no la podem delegar en ningú, ni en els polítics ni en el Secretariat Nacional de l'ANC, perquè aquesta tasca de boca-orella, amb els teus coneguts o amb els vianants dels  carrers del districte, només la pots fer tu.

Per fer-nos saber quins dies pots col·laborar en les tasques programades pel mes de novembre, cal que et posis en contacte amb nosaltres per correu electrònic.

Recorda que només la teva participació farà que totes les accions previstes es puguin realitzar.

Horta-Guinardó per la Independència
Assemblea Nacional Catalana
anchortaguinardo@gmail.com


Actes previstos pel mes de novembre.


dies
tipus d'acte
lloc
hora
1
dij
repartiment flyers
metro vilapiscina
de 8 a 9:30
2
div
guingueta
CAP Maragall
11 a 13
3
diss
guingueta
mercat  horta
11 a 13
4
diu



5
dll
repartiment flyers
metro camp de l'arpa
de 8 a 9:30
6
dm



7
dc
acte xerrada
casal FF
19.30
8
dj
acte xerrada
Boca Nord
19.00
9
dv
repartiment flyers temàtic ensenyament
escola Torrent Can Carabassa i SAFA
16.00 a 17.00
10
dss
guingueta
mercat Carmel
11 a 13
11
diu



12
dll
repartiment flyers
metro Carmel
de 8 a 9:30
13
dm



14
dc
repartiment flyers
metro vilapiscina
de 8 a 9:30
15
dj
guingueta
Hospital Vall d'Hebron
11 a 13
16
dv
repartiment flyers temàtic ensenyament
escola del carmel
16.00 a 17.00
17
dss
guingueta
mercat vall d'Hebron
11 a 13
18
diu



19
dll
repartiment flyers
metro camp de l'arpa
de 8 a 9:30





21
dc
repartiment flyers
metro teixonera
de 8 a 9:30
22
dj
guingueta
Passeig Maragall Els 15
11 a 13
23
dv
repartiment flyers temàtic ensenyament
escola barri teixonera
16.00 a 17.00

dissabte, 10 de novembre del 2012

Cauen els murs: el 25N el futur de Catalunya el decidim els catalans

Les lleis no estan per sobre de les persones, sinó que han de servir les persones.

CRÒNICA: Xerrada 7-11-12, Casal Font d'en Fargues



En aquesta ocasió l'assistència va resultar un pèl justa, a molt estirar unes 30 persones i totes afins a la independència. Els ponents van ser Lluís Vila, Octavi Docet i Albert Martín, membres de l'AT H-GxI i de la Comissió de Formació de l'ANC. Com a assistent destacat, en Joan Fores, membre de l'AT St. Martí,  pioner de les paradetes de l'ANC anomenades el Racó del Xerraire.


Informació facilitada per Salvi Fernández

CRÒNICA: Xerrada 8-11-12, Casal de joves Boca Nord



La presentació ha anat a càrrec de l'Enric Sánchez i els ponents han estat l'Octavi Dolcet, l'Anna Bernabeu del Secretariat Nacional i membre de l'Assemblea Nacional de Joves Independents (ANSI) i en Josep Pedrol Martí, economista.

L'afluència de gent ha estat d'unes 35-40 persones de les quals unes 6 o 7 no eren afins a la independència. En Gregorio, un senyor d'edad avançada però amb empenta, ha demanat més explicacions i que es parlés en castellà, cosa que ha provocat certa sorpresa entre els assistents. A banda de l'anècdota, la del Gregorio ha estat una de les intervencions més destacables per l'interès i valentia que va demostrar.



Aquests debats organitzats per les assembles territorials estan demostrant ser una eina incomparable per posar damunt la taula i cara a cara tant les certeses com els dubtes a l'entorn del procés de Catalunya vers la independència.

La pròxima xerrada serà el 15 de novembre als Lluïsos d'Horta (vegeu Calendari d'esdeveniments).

Informació facilitada per Salvi Fernández

Catalunya: entre Espanya i Europa



Quina ha sigut la manifestació independentista més gran de la història?
La del passat 11 de setembre, i per això tindrem Núria Jàvega, membre del secretariat nacional de l'Assemblea Nacional Catalana.

Quina ha sigut la mostra més gran d'anti-independentistme i d'unitat espanyola a Catalunya?
La concentració del Moviment d'Espanya i Catalans a Plaça Catalunya el passat 12 d'octubre. Doncs tindrem en Manuel Parra, president d'aquest moviment, al debat.

I què ha passat amb el federalisme?
Doncs que a Catalunya va sorgir un manifest, "Federalista i d'Esquerres", que advocava de manera apartidista per aquesta opció. En tindrem un dels membres impulsors, Joaquim Coll.

Hi ha altres prioritats abans de l'estat propi?
Doncs per a alguns sí, com és el cas de diverses entitats i partits de caire social, anticapitalistes, farts de la política actual. Tindrem en Santi Casas, membre del partit Pirates de Catalunya. Aquest és l'únic partit que hem convidat com a tal.

El debat tindrà lloc el proper dijous 15 de novembre a les 19:30h a Can Bandarra (local dels Castellers del Poble-sec), a Pg de Montjuïc 70. Hi haurà torn de paraules i un petit refrigeri. Us adjuntem el cartell. Preguem que en feu difusió entre els/les vostres membres, associats/des, simpatitzants, i amics/gues. Moltes gràcies.

divendres, 9 de novembre del 2012

Donar a conèixer per què Catalunya necessita un estat propi

Avui m'he estrenat repartint "flyers" amb els companys i companyes de l'Assemblea Nacional Catalana per donar a conèixer entre la gent d'Horta-Guinardó per què Catalunya necessita un estat propi. Em feia la impressió que els ciutadans saturats com estan de tota mena d'informació tindrien una actitud esquerpa, esmunyedissa i, en definitiva, hostil. I encara més pel fet de tractar-se de la independència de Catalunya.

La manifestació de l'11 de setembre d'aquest any, però, va marcar un abans i un després pel poble de Catalunya: ara qui més qui menys ja sap sobre què li parles quan ho fas d'independència, aquesta paraula que fins ara feia tanta por. M'ha agradat veure que malgrat les reticències d'algunes persones la, diguem-ne, curiositat  de la majoria per conèixer les nostres raons per tenir un estat propi hi era. Aquest apropament informat, raonat i de missatge concís a la gent de, ben segur, donarà fruits i més en un moment que ens sobren raons d'índole econòmica, social, polítiques, culturals i ètiques per dir: Volem un estat propi per Catalunya.

Penseu també que a Catalunya necessitem un estat propi, parleu-ne amb la família, els amics, companys de feina, els veïns o feu com jo he fet avui: veniu a l'ANC i col·laboreu repartint "flyers" o bé informant a tothom que ho vulgui des d'una guingueta.

dijous, 8 de novembre del 2012

"A trip to Barcelona", la Diada de 2012 vista per un nord-americà

Què devien pensar els turistes que l'11 de setembre de 2012 es trobàven passejant pel centre de Barcelona? Aquí un testimoni nord-americà ens relata com va viure la manifestació més gran que hi ha hagut mai al nostre País i a tot l'Estat espanyol. També ens explica, emocionat, com ho va viure i què pensa fer per demostrar el seu compromís amb Catalunya i la democràcia. God bless America!
 
A trip to Barcelona from Sharif on Vimeo.

Anul·lació d'un post

Hem elimintat el post : !Evans-Pritchard: “Se equivoca gravemente quien crea que la Unión Europea ayudará a aniquilar a los catalanes” perquè no n'hem pogut confirmar l'autoria d'allò que s'hi expressa i, a més, sembla ser que el mateix Sr. Evans-Pritchard ha dit que és falsa.

dilluns, 5 de novembre del 2012

'La independència pas a pas' (programa '30 minuts' de TV3)

Potser aquest és un dels millors reportatges que s'han emès sobre l'actual procés sobiranista a Catalunya pel que té de clarificador i didàctic. Les diferents veus del procés s'hi veuen representades i l'espectador pot treure les seves pròpies conclusions, gràcies a les explicacions de persones qualificades. Molt recomanable, compartiu-lo!

>> Veure 'La independència pas a pas'

dissabte, 3 de novembre del 2012

Ara és l'hora!


Les mentides contra una Catalunya independent

(Clic sobre la imatge per ampliar)

La política de la por, que ha aplicat fins al moment l'estat espanyol, té un efecte invers als objectius que es proposa: en lloc d'aturar l'independentisme, el que fa és mobilitzar-lo encara més. Els ciutadans catalans no podem veure'ns representats per un estat espanyol que ens és hostil i que no fa més que amenaçar amb l'ús de la força i intoxicar amb informacions falses.

divendres, 2 de novembre del 2012

Les vinyetes de Ferreres sobre el procés independentista català

Són moltes les vinyetes que aquest incisiu "ninotaire" ha dedicat darrerament, des de les pàgines d'El Periódico de Catalunya, al procés sobiranista català i al conflicte Catalunya-Espanya. Repassar les vinyetes del Ferreres és una altra manera de llegir l'actualitat política i social del nostre País. Aquesta és la darrera:

(Cliqueu a sobre per ampliar la imatge)

A qui votar?

Us oferim els enllaços als webs dels partits polítics que, presentant-se a les eleccions, d’alguna manera "promouen la creació de les condicions polítiques i socials necessàries per a l’assoliment i la constitució de l’estat català propi, independent, de dret, social i democràtic." (Estatuts de l’Assemblea Nacional Catalana: finalitats)

POSICIONAMENT DE L’ANC DAVANT LES ELECCIONS DEL 25N


  • QUE CAP VOT INDEPENDENTISTA ES QUEDI A CASA
  • VOTEM PARTITS QUE ES POSICIONIN CLARAMENT PER L’ESTAT PROPI

Per tot això, demanem a tots els partits que concorrin a les properes eleccions  que  subscriguin  els  següents  punts  en  el  seu  programa electoral:
  1. La sobirania de Catalunya resideix en el poble català. El poble català és qui ha de ser consultat a l’hora de decidir la relació política que vol establir amb la resta de pobles i Estats del món.
  2. Ens posarem a treballar immediatament perquè, en la propera legislatura, Catalunya esdevingui un nou Estat d'Europa
  3. Treballarem conjuntament amb la resta de grups polítics perquè el procés de constitució del nou Estat independent sigui el més consensuat possible i esdevingui l’Estat de tots els catalans i catalanes.

RELACIÓ DE PARTITS POLÍTICS:
(per ordre invers a la representació parlamentària)






"Building a New State" o com serà el nou estat català?

Ningú diu que la construcció d'un nou estat sigui cosa fàcil i, en el cas de Catalunya, es preveu fins i tot complicat si la postura intransigent de l'actual govern espanyol no canvia. Però Catalunya no és pas el primer cas de Nació que s'independitza i per això se situa en un lloc privilegiat en beneficiar-se d'experiències prèvies d'altres territoris que se n'han sortit perfectament.

L'entitat Sobirania i Justícia va reunir el passat 5 d'octubre a Barcelona destacats experts, acadèmics i polítics que han participat en similars processos d'independència per debatre les condicions que ha de reunir un nou estat perquè sigui reconegut internacionalment en el marc de la Unió Europea. Per exemple, totes aquelles qüestions que afecten el marc legal o què ens costarà mantenir infraestructures com la Justícia, Seguretat Social, Defensa, Sanitat o Ensenyament quan siguem plenament independents.



Les conferències i taules rodones sota el títol 'Building a new state' han tingut lloc a la Pedrera i hi han participat l'ex-lehendakari Juan José Ibarretxe, Stephen Tierney, catedràtic de la Universitat d'Edimburg i expert en referèndums o Daniel Turp, catedràtic de la Universitat de Montreal i també estudiós de les consultes, entre d'altres especialistes.

Joze Mencinger, que va negociar la independència d'Eslovènia a l'antiga Iugoslàvia, va explicar quines passes van fer un cop adoptada la decisió i amb quins contactes internacionals van comptar. 

La conferència es va cloure amb una taula rodona amb Salvador Cardús, Jordi Galí, Elisenda Paluzié i Ferran Requejo, moderada per l'editor Quim Torra, sobre com es pot traslladar tot plegat al cas de Catalunya. L'ex-directora de TV3 Mònica Terribas va moderar la taula rodona sobre els referèndums.



Documents Building a New State 2012