Seguiment del full de ruta

dimarts, 30 de juny del 2015

T'expliquem com és la Campanya d'estiu de l'ANC "On tot comença"

La darrera campanya, la darrera Diada, la darrera gran mobilització per guanyar la independència. L'objectiu definitiu: el 27S, eleccions plebiscitàries, eleccions per la Independència de Catalunya.

La campanya, basada en accions a peu de carrer i a les xarxes socials, s'articula a l'entorn de deu grans eixos (vegeu el gràfic). Els eixos que basteixen el progrés d'un país. Aquests deu eixos, dotats d'un argumentari elaborat i potent, s'aniran encadenant al llarg de les setmanes prèvies a la Diada. 



La campanya, impulsada per l'ANC i Òmnium té dos grans propòsits:

  1. Mobilitzar les bases
  2. Animar els abstencionistes i indecisos a votar pel SÍ.

Aquesta és la imatge gràfica de la campanya.

Si en anteriors campanyes es posava l'èmfasi en el "dret a decidir", en aquesta el que interessa és omplir de contingut i de raons la independència de Catalunya o la construcció democràtica de la República catalana. El nucli del discurs el protagonitzen els valors socials, la justícia social i el benestar dels ciutadans.




Per a la construcció democràtica de la República catalana s'ha de passar, guanyat el 27S, per un procés constituent que implica la redacció i aprovació en referèndum d'una nova Constitució. Els conceptes de "País nou" i de "construcció" entre tots són elements centrals del discurs.

Hi haurà actes centrals o nacionals a cada regió, també d'internacionals. Però d'actes, iniciatives i mobilitzacions se'n programaran a centenars al llarg de l'estiu per tot el territori i aniran a càrrec de les territorials de l'ANC i de les diverses entitats sobiranistes. 


Una de les moltes imatges que ompliran les xarxes socials i els carrers del País.

Aquests actes compartiran els valors de l'ANC i seran:

  • Inclusius, oberts, no exclusivament dirigits als "convençuts".
  • Massius.
  • Mediàtics.
  • Participatius i lúdics.

Viurem un estiu calent, una Diada esclatant i un 27S a vida o mort. Ens ho juguem tot i ho donarem tot.


HGxI

dilluns, 29 de juny del 2015

Speakers' corner amb Súmate. Programació d'actes al juliol



  • Dia 1, dimecres Sant Martí (Sant Martí) de 18-21h. C/ Selva de Mar 215. Metro Sant Martí (L2)
  • Dia 2, dijous Verdum (Nou Barris) de 18-21h. Plaça Francesc Layret. Metro Via Júlia (L4)
  • Dia 4, dissabte Prosperitat (Intensiu Nou Barris) de 10-14h. Plaça Àngel Pestaña. Metro Via Júlia (L4)
  • Dia 4, dissabte Roquetes (Intensiu Nou Barris) de 10-14h. C/ Mina de la Ciutat 70. Metro Roquetes (L3)

L'Speakers' corner és un format de conferència, a peu de carrer, que persegueix fer-se sentir allà on hi ha gent disposada a escoltar-te.

OPINIÓ: "El turisme a Barcelona", per Salvador Duran

El turisme, a Barcelona, ha passat de ser una activitat marginal en mig del sector industrial i comercial, a ser una gran font d’ingressos. Aquest canvi s’ha efectuat en poc temps, d’ençà els Jocs Olímpics.

Les possibilitats de desenvolupament de les polítiques industrial i comercial de la ciutat i de Catalunya s’han vist escanyades, per la crisi i per les polítiques d’estat. L’estat ha orientat la seva activitat a configurar Espanya al voltant d’una megacapital, centre econòmic, financer, de serveis d’alt valor afegit i de comunicacions, amb el vistiplau i interessos de les elits i de l’aparell d’estat. Així s’ha d’entendre el bloqueig de les comunicacions ferroviàries: rodalies de Barcelona, corredor de mercaderies del Mediterrani, el bloqueig dels accessos dels ports catalans, la supeditació de l’aeroport del Prat als interessos de la capital de l’estat i la concentració a Madrid del 50% del personal investigador de les institucions públiques, dels grans equipaments culturals o el lliurament de les empreses públiques a les elits centralistes o al seu afavoriment com en el cas Castor. Com a màxima paradoxa, la forta inversió en l’AVE radial.

El turisme és una gran activitat econòmica a Barcelona. S'hi han abocat grans iniciatives i molta especulació.

El turisme genera ocupació de poc valor afegit, sous baixos i pot provocar una espiral de degradació quan el seu pes econòmic en un territori és molt elevat.

L’alternativa no és només un problema d’ordenació, imprescindible, d’un sector. També és un problema d’orientació econòmica i social. Cal desenvolupar polítiques adaptades a les necessitats de la població i al creixement equilibrat i sostenible d’un territori. Molt difícil en el marc de les prioritats de l’estat espanyol.

Salvador Duran
HGxI

diumenge, 28 de juny del 2015

La xarxa bull amb missatges d'unitat #JuntsPerGuanyar27S

  1. Es espeluznant ver políticos Cat defendiendo a los griegos q no dicen ni pío de los 16.000 millones de déficit fiscal.
  1. Cal deixar de banda dretes i esquerres. Ara només cal anar junts pel bé de Catalunya i els catalans.
q ningu us distregui amb missatges esterils

COM ES GARANTEIX EL CARÀCTER PLEBISCITARI DEL 27S I LA UNITAT D'ACCIÓ DELS PARTITS POLÍTICS. ARTICLE DE LIZ CASTRO (ANC)